Милан разменя капитана си за резерва на Ювентус

Милан разменя капитана си за резерва на Ювентус

Милан и Ювентус обмислят да разменят две от звездите си през лятото. "Дявола" е готов да се лиши от услугите на Алесио Романьоли, за да може да има в редиците си Федерико Бернардески.

Договорите и на двамата футболисти изтичат през лятото 2022 г, а ръководството на "росонерите" изпитва сериозни затруднения в преговорите с Мино Райола. В края на 2019 г. Романьоли премина под крилото на Райола, а спекулациите от последните месеци са, че маститият импресарио е пожелал 6 млн. евро нетна заплата за своя клиент.

Goal.com очаква лятното меркато отново да бъде изпъстрено от размени на футболисти, наеми и импровизации, които да позволят на топ клубовете да поддържат финансовите си баланси в норма.

Слуховете за подобна сделка ще се увеличат още повече, ако Милан реши да плати 28 млн. евро за откупуването на Фикайо Томори от Челси.

27-годишният играч на "старата госпожа" е със статут на резерва през този сезон и има на сметката си едва 1360 минути игра, които е събрал от общо 36 двубоя. През настоящата кампания Бернардески има на сметката си едва 3 асистенции и нито един гол.

Merson, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

7.4.2021