Пиоли: Милан сам си усложни живота, защото не влезе в двубоя с правилната нагласа

Пиоли: Милан сам си усложни живота, защото не влезе в двубоя с правилната нагласа

Милан представи изключително слаба продукция по време на първия мач от 29-ия кръг на италианската Серия "А". След края на двубоя Стефано Пиоли призна, че титлата вече е в ръцете на Интер.

"Сампдория също имаше играчи, които получиха повиквателна в националните си отбори. От нашите Кяер взе участие в двубоя с Дания, но днес се представи на ниво. Нямаме право на оправдания. Бяхме бавни при обработването на топката и вземахме грешни решения. Имахме толкова много празни пространства, за да постигнем по-добър резултат. Когато вземаш грешно решения и играеш под твоето ниво, това е последствието. Днес се чувстваме разочаровани и има горчивина за начина, по който играхме, нямаме оправдание".

"Трябваше да започнем двубоя с по-висок ритъм, да владеем топката повече. В края на мача имаше дух за победа. Искахме да победим на Сан Сиро, но не успяхме. Положението с гредата на Кесие можеше да ни донесе трите точки, но по начина по който играхме, не заслужавахме победата".

"Милан сам си усложни живота, защото не влезе в двубоя с правилната нагласа. Когато на психологическо ниво не влезеш веднага в битката, после няма как трудностите да не се увеличат".

"Скудетото е изцяло в ръцете на Интер. Само Интер може да го загуби".

Pinkfloyd amir, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

3.4.2021