Бенасер: Не играем за 2-ро или 3-то място. Искаме скудетото

Бенасер: Не играем за 2-ро или 3-то място. Искаме скудетото

Исмаел Бенасер даде интервю за "Скай Спорт", в което показа сериозни амбиции.

"Отидох на лагера с националния отбор, за да взема участие във втория мач, 60 минути. Много съм добре, от дълго време не съм се чувствал така добре".

"Остават ни десет мача до края на сезона и трябва да дадем 200%. Това са последните стъпки към постигане на нещо наистина голямо. Не играем за второ или трето място. Искаме да опитаме да спечелим скудетото. Искаме да постигнем максимума на нашите възможности, след това ще правим анализ".

"Милан е голям отбор с толкова много тифози. Заради тях искаме да се раздадем до самия край на сезона".

"Работих здраво, за да се възстановя, но не се чувствах добре. Когато видиш, че отборът ти губи, губиш и ти. Аз обаче нямаше какво да направя, беше тежко. Трябваше да остана положително настроен. Ако не можеш да помогнеш на терена, трябва да го направиш извън него. Всички бяха близо до мен: ръководството, треньора, директорите, моите съотборници и моето семейство. Помогнаха ми много, затова останах позитивно настроен".

"На Артемио Франки (б.п. срещу Фиорентина) опитах да покажа обичайното си ниво, да помогна на отбора, както съм правил винаги. Имах глад и желание да играя, да държа топката, да победим. Всичко това, когато влязох на терена, успях да го покажа".

"Опитваме да се учим от нашите грешки, остават ни десет срещи. Следващият мач винаги е най-важен за нас. Във форма сме и сме готови за финала на сезона".

"С Франк (б.п. Кесие) се разбирам добре на терена, но същото се отнася и за другите мои съотборници, за мен е едно и също. Може би с Франк ми е най-лесно, защото играем от най-дълго време заедно. Винаги се опитваме да помогнем на отбора".

"Сандро (б.п. Тонали) израства, работи много. Никога не е лесно да преминеш в отбор като Милан, когато си толкова млад, трябва да се трудиш, а той е на правия път".

"Когато съм на лагер с националния отбор работя по същия начин, както на Миланело, следвам моята програма. Играх в мача, за да мога да навляза в ритъм. Трябва да продължавам да се трудя, много да се трудя".

Главна снимка Maarten Van Damme, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

2.4.2021