Милан разплита възела с новите договори на Чалханоолу и Донарума

Милан разплита възела с новите договори на Чалханоолу и Донарума

"Първата наистина негативна седмица за сезона". Нямаше как Стефано Пиоли да каже друго след загубата в дербито, с което се затвори цикъл от седем кошмарни дни.

Първо бе загубата от Специя, после равенството в Белград и накрая триумфът на Интер. Резултати, които подкопаха сигурността на "росонерите" и отборът вече се бори за мястото си в шампионска лига, а не за скудетото.

Ето защо настоящата седмица е с фундаментално значение за "Дявола", който трябва да обърне посоката, първо срещу Цървена Звезда, а след това в директен сблъсък с Рома.

Битката на терена, но не само, Милан има да решава и важни въпроси на масата за преговори. Вече сме в средата на февруари, а трима от най-важните футболисти са с изтичащи през юни договори: Хакан Чалханоолу, Джанлуиджи Донарума и Златан Ибрахимович.

Не е тайна, че през следващите дни на "Алдо Роси" се надяват да постигнат споразумение с Гордън Стипич, агент на Хакан Чалханоолу. "Росонерите" предлагат нетна заплата в размер на 4 млн. евро, но номер 10 на "червено-черните" има претенции за 5/5,5 млн. евро. В сряда по всяка вероятност ще има среща, на която ще се направи опит да бъде намалена дистанцията, като бъдат включени редица бонуси.

Ситуацията е деликатна и с Донарума. Джиджо нееднократно е повтарял, че иска да играе в шампионска лига, а тази мечта няма как да чака още една година, като Мино Райола винаги е подчертавал, че ако проектът на Милан не е конкурентен, няма как да бъде подписан нов контракт: факт, който още повече увеличава важността на двубоя с Рома в неделя.

Не трябва да се забравят и разминаванията: Милан предлага нетно възнаграждение в размер на 7,5 млн. евро, но Райола настоява за 10 млн. евро и договор за максимум 2 сезона.

23.2.2021