Калабрия: В Милан се играе винаги за победа

Калабрия: В Милан се играе винаги за победа

В дълго интервю за "Corriere della Sera", Давиде Калабрия коментира целите пред Милан: "Израснах с фланелката на Милан от дете. Научих се, че тук се играе само и единствено за победа. Не започнахме сезона с цел да спечелим скудетото, никой не го е искал от нас, но демонстрирахме, че можем да се борим с всички отбори".

Журналистите попитаха Калабрия кое би избрал: класиране за шампионска лига с Милан или повиквателна за Европейското с националния отбор: "Бих избрал и двете, защото вярвам, че едното е обвързано с другото. Единствено със силни игри за Милан мога да спечеля място в националния отбор. Има още накъде да се развивам. Ако отида на Европейското, ще бъде сбъдната мечта, двойна радост. Ще си отворя една качествена бутилка вино, от моята градина, разбира се, заедно с баща ми".

"Златан ме научи винаги да давам повече. Той прави разликата. Гледаш го и се чувстваш по-силен. Научи ни да имаме дух на победители, да бъдем достойни за Милан".

"Цървена Звезда и след това Интер? Не се паникьосваме, ще се справим с това. Със смирение, с концентрация и ентусиазъм. Пътят към първото място е дълъг, така че нищо не е изгубено. Това, което е важно, е да сме първи в края на шампионата. В момента обаче мислим единствено за Лига Европа: целеустремени сме да стигнем до самия край. Европа е естествената сцена на Милан. За дербито ще мислим след петък".

17.2.2021