Отново проблеми с Райола, този път с новия договор на Романьоли

Отново проблеми с Райола, този път с новия договор на Романьоли

Договорът на капитана на Милан Алесио Романьоли изтича през лятото на 2022 г. и от Милан се надяват съвсем скоро да бъде удължен, за да се предотвратят усложнения.

Според информация от Calciomercato.com, случаите с Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханоолу, които навлязоха в последните пет месеца от контрактите си, показва, че на "Алдо Роси" трябва да ускорят разговорите с агентите на играчите, чийто контракти изтичат през по-следващото лято.

Преговорите с Мино Райола вече са инициирани, като целта е споразумението да бъде постигнато до края на настоящата кампания.

Източникът съобщава, че Райола е поискал увеличение на възнаграждението на клиента му, който в момента печели по 3,5 млн. нето на сезон, както и включване на освобождаваща клауза.

За момента усещането е, че Милан не е склонен да приеме тези условия, въпреки че Романьоли е ключов играч от проекта на "росонерите".

Италианският национал вече демонстрира привързаността си към клуба, като иска да печели трофеи с капитанската лента на "Дявола", така че ще трябва да оцени предложението на Малдини и Масара.

"Calciomercato.com" твърди, че Милан е предложил договор до 2024 г. при същите финансови параметри, защото "Елиът" възнамеряват да сложат таван от 4 млн. евро нето на година, като единствените изключения ще са Ибрахимович и Донарума.

17.2.2021