Милан чака втория преглед на Симакан, но блокира друг защитник

Милан чака втория преглед на Симакан, но блокира друг защитник

Централният защитник на Страсбург Мохамед Симакан е в полезрението на Милан от няколко седмици. По време на последния шампионатен двубой на своя тим 20-годишният футболист получи контузия в коляното, която може да го извади извън игра за два месеца.

Въпреки лошите новини, "росонерите" не са се отказали от идеята да го имат в редиците си и ще изчакат окончателното становище на лекарския щаб на френския тим.

"Не е казано, че сме се отказали от Симакан. Познаваме добре момчето. С неговия агент и клуб сме разговаряли и по време на летния трансферен прозорец. Обаче да се случат нещата, трябва да има съгласие поне от двете страни, така че в момента няма нищо конкретно", обясни вчера Малдини пред "Rai".

Въпреки, че техническият директор на "росонерите" не отхвърли възможността Милан да привлече Симакан, медиите на Апенините твърдят, че на "Алдо Роси" вече са блокирали Фикайо Томори от Челси. Сделката се очаква да бъде затворена с опция наем.

Не е отхвърлен и вариантът Озан Кабак.

В същото време "Гадзета дело Спорт" припомня, че през 2019-а Симакан е имал проблем в същото коляно. Възстановяването му е отнело два месеца.

13.1.2021