Трансферните цели пред Милан и новото гадже на Романьоли

Трансферните цели пред Милан и новото гадже на Романьоли

След като отдадоха под наем за 18 месеца Лео Дуарти в турския ФК Истанбул Башакшехир, Милан се опитва да се раздели и с Андреа Конти. Интересът на Фиорентина е конкретен, защото "виола" спешно търси заместник на Пол Лирола.

Според Джанлука Ди Марцио за "Скай Спорт", днес агентът на играча ще се срещне с ръководството на "виолетовите". Формулата на сделката ще бъде наем със задължителна покупка. "Дявола" трябва да получи поне 7 млн. евро, за да избегне капиталова загуба.

Според Николо Шира, Конти ще премине на "Франки" с платен наем за шест месеца (0,5 - 1 млн. евро) + задължителна покупка през юни 2021 г за за още 5 млн. евро. Договорът на Конти е до лятото на 2022 г, така че спекулациите за 18 месечен наем, които се появиха вчера, отпадат като вариант.

По информация от "Скай Спорт", в понеделник в "Каза Милан" е бил Джовани Бранкини, агент на Леонардо Паволети. Профилът на нападателя на Каляри е разглеждан като евентуален вариант, ако на "Алдо Роси" решат да подсилят атаката.

Клаудио Лаудиза внесе яснота и около плановете на Милан за привличането на нов защитник. Мохамед Симакан остава първи избор, въпреки че има съмнения за контузия на бранителя. Очаква се травмата в коляното, която получи при последния мач, да го остави извън игра за месец.

Що се отнася до халфовата линия, обсъжданите имена са на Суалихо Мейте (цена 10 млн. евро), но и на Матиас Сванберг (цена 15 млн. евро) от Болоня. Вчера е имало разговори между Масара, Сабатини и агента на футболиста. "Рособлу" обаче не искат да се разделят с 22-годишния швед през януари, така че той остава вариант за юни.

Покрай всички трансферни слухове се появи и любопитен слух за Алесио Романьоли. По време на един от последните епизоди на "Биг Брадър ВИП 5" се прокрадна информацията, че Джулия Салеми е гадже на Алесио Романьоли. Около 2 ч. следобед, жена с микрофон е започнала да крещи, че Салеми и Романьоли са гаджета. Шоугърлата побърза да опровергае случващото се, като дори твърди, че не познава мъж на име Алесио.

Изглежда обаче италианските сценаристи не са много изобретателни, защото подобен сценарий вече е бил наблюдаван в предаването "Острова на известните".

12.1.2021