Бонера: Ребич не е на 100%, дузпите ще реши Ибра кой да ги бие

Бонера: Ребич не е на 100%, дузпите ще реши Ибра кой да ги бие

Даниеле Бонера ще води Милан в неделното дерби срещу Наполи. Бившият защитник на "росонерите" даде кратка пресконференция преди утрешния мач на "Сан Паоло".

"Всички мачове са много важни. Утрешният двубой не трябва да се разглежда като финален изпит. Аз вярвам в отговорността на играчите, а мачът утре е само малко парче, защото липсва още много от пъзела".

"Гатузо беше мой приятел на терена и продължава да е такъв извън игрището. След края на мача ще си отделим време за топъл приятелски поздрав".

"През седмицата не съм се почувствал сам нито за миг, постоянно бях в пряк контакт с Пиоли. Технологиите ни помогнаха много, благодаря на ръководството за това, което успя да направи. По време на тренировките имах пълен картбланш".

"Разговаряхме с треньора и решихме, че по време на мача няма да се чуваме, за да не се получи объркване. Преди срещата ще говорим и ако има нещо важно за изясняване, ще се чуем на почивката".

"Всички играчи са добре, с изключение на Леао, който има мускулен проблем, който ще бъде проверен отново след десет дни. Всички други са в готовност да се раздадат. Вчерашната тренировка бе най-важна, днес ще довършим започнатото и утре тръгваме за Неапол".

"Ребич е важен играч за нас, трябва да е в добро здравословно състояние, за да разкрие пълния си потенциал. Знаем, че не е на 100%, защото контузията в лакътя му пречи на жестовете".

"Ибра имаше нужда да се разтовари психически, той винаги е бил лидер на групата, знаем колко е важен за отбора. Помогна на всички да израснат, благодарение на неговата отговорност и култура на работа".

"Ибра каза, че дузпите ще ги бие Франк, аз вдигам ръце, щом той е казал, значи титулярният дузпаджия ще бъде Франк".

"Много сме доволни от отношението на Чалханоолу, не искам да коментирам договора му, но той е от тези играчи, които вчера ми показаха, че държат на фланелката на Милан".

"Романьоли е нашият капитан, доволни сме от представянето му. Грешките са част от играта, но ние го подкрепяме, не виждам проблем".

21.11.2020