Дзамброта:Не съм изненадан, че Милан и Наполи спорят за първото място

Дзамброта:Не съм изненадан, че Милан и Наполи спорят за първото място

"Честно казано не съм изненадан, че точно Милан и Наполи си оспорват първото място. Двата отбора са в отличен период и показват завидна форма, което е подпомогнато и от ентусиазма, който цари в двата лагера", заяви бившият защитник на "росонерите" Джанлука Дзамброта.

"След края на локдауна Милан е в много положителна серия. Отборът влезе в отлична форма, възползвайки се от младите играчи, които са на крилете на ентусиазма. Всичко това, съчетано с важността на Ибра, който към днешна дата заслужено е голмайстор, защото продължава да бележи и да дава асистенции".

Дзамброта коментира и ролята на Гатузо за прогреса на утрешния съперник на италианския гранд.

"Рино променя схемата и нагласата на отбора спрямо ситуацията, но този път очаквам да играе по обичайния си начин. Той беше треньор още, когато бе активен футболист, а от отношенията му с Липи и Анчелоти беше ясно по какъв път ще поеме след края на кариерата си. Винаги е бил движеща сила и сега съм убеден, че успява да внедри своя характер в съблекалнята".

"Неговите отбори не са само дефанзивни. Играят като отбори, които практикуват отличен футбол. Справи се много умело и успя да донесе заразителен ентусиазъм във всички играчи. Той се оказа неповторим".

21.11.2020