Абиати: Бонера знае какво е напрежение и ще се справи със задачата

Абиати: Бонера знае какво е напрежение и ще се справи със задачата

Милан не е печелил шампионатен мач в Неапол от 2010 г. (2-1 за „росонерите“ след голове на Ибрахимович и Робиньо). Един от главните действащи лица в онзи мач бе Кристиан Абиати.

Ето какво заяви бившият вратар на „росонерите“.

„Спечелихме на един негостоприемен стадион срещу голям отбор, което ни позволи да повярваме още повече в нашите възможности, както като колектив, така и като индивидуалности. Мислите за скудетото дойдоха след това, защото бяхме едва октомври, но спечелихме три точки, които ни дадоха вътрешна сила и самочувствие“.

„Сега бих определил Милан и Наполи като фаворите за титлата. Шампионатът ще бъде хубав, оспорван, с 4-5 претенденти. Но си мисля, че за момента трябва да забравим думата скудето, прекалено рано е. Да кажем така, ако Милан победи, би натрупал добра преднина пред Наполи“.

„Двубоят в неделя ще е добра възможност за Даниеле (б.п. Бонера) и съм сигурен, че ще бъде страхотен опит. Понякога се случва така, че си принуден да пораснеш насила. Той притежава подходящ характер, за да се справи с това предизвикателство, играл е дълги години в Милан, така че знае много добре какво означава напрежение. След това, очевидно е, че в петък и събота няма да спи (б.п. смее се). Шегата настрана, той има отлични отношения с Пиоли и ще се справи добре със задачата“.

19.11.2020