Tuttosport: 8 млн. евро за Донарума, но песимизъм за новия договор на Чалханоолу

Tuttosport: 8 млн. евро за Донарума, но песимизъм за новия договор на Чалханоолу

Милан и Мино Райола преговарят от известно време за новия договор на Джанлуиджи Донарума. Вратарят на "росонерите" изглежда все по-близо до оставане в клуба. Според информация на "Тутоспорт", съвсем скоро Джиджо ще сложи подписа си под нов контракт, който ще му осигури 8 млн. евро нето на сезон.

Желанието на Донарума винаги е било да преподпише с Милан и по всичко изглежда, че нещата ще се развият в полза и на двете страни. Джиджо има желание да играе в шампионска лига с екипа на Милан, а на "Алдо Роси" не са готови да загубят най-конвертируемия си играч без трансферна сума.

Възелът за разплитане е освобождаващата клауза, която Райола настоява да бъде включена, ако Милан не се класира в топ 4., като за момента се говори за сума около 35 млн. евро. На "Алдо Роси" обаче са все по-големи оптимисти, че този път преговорите ще бъдат в полза на клуба и Джиджо, чийто договор изтича през идното лято, ще подпише при добри параметри.

Отново според "Тутоспорт", ръководството на "Дявола" е песимистично настроено по отношение договора на Хакан Чалханоолу. Турският национал може да напусне "Сан Сиро" без трансферна сума на 30 юни 2021 г. За момента съществува истинска пропаст между исканите 7 млн. евро и предлаганите от "росонерите" 3,5-4 млн. евро.

16.11.2020