Кяер: Титлата е цел, но не и мания за нас

Кяер: Титлата е цел, но не и мания за нас

Защитникът на Милан Симон Кяер даде обширно интервю пред "Гадзета дело спорт", в което обсъди множество теми, свързани със себе си и клуба.

За Стефано Пиоли

Моята история е доста ясна - трябва да почувствам, че има вяра в мен и винаги съм се отплащал на треньорите, които постоянно са ми давали игрово време. Хубавото нещо на Пиоли е, че той изслушва своите играчи, когато имат проблеми, и иска да намери перфектното решение за тях. Той взима най-добрите решения и го прави с диалог. Затова той е идеалният треньор за мен.

За лидерството си

Наистина усещам, че съм лидер на отбора. Дори на тренировките, тъй като наблюдавам останалите и им помагам. Винаги се опитвам да бъда за пример и да втълпя на младите, че не бива да лежим на своите лаври. Паоло Малдини и Фредерик Масара ме доведоха в Милан, за да има гласност в съблекалнята. Дойдох в труден за Милан момент. Но въпреки критиките, които валяха по нас, аз знаех, че има качество в тези играчи. Сега ситуацията напълно се промени. Има добри резултати и ентусиазъм, но не трябва да забравяме, че не се изисква много, за да се свлечем отново надолу. Този състав показа зрялост и ще се опитаме да върнем Милан там, където принадлежи.

За първото място в Серия "А" и Скудетото

На върха в класирането сме и Скудетото определено е възможно. Очаква ни обаче дълъг сезон и трябва да гледаме мач за мач. Не бива да допускаме Скудетото да стане мания за нас. Това е цел, защото ние сме Милан и историята на клуба е изпълнена с трофеи. След дълги години настрана от топ местата, сега отново сме там, така че наше задължение е да вярваме в шансовете ни за място в Шампионската лига и за титлата.

За Златан Ибрахимович

По отношение на това как комбинира техниката с физиката, Златан е уникален в света на футбола. Не съм виждал толкова доминантен нападател. Винаги съм харесвал да започвам атаки от задна позиция и когато има някой като Ибра напред, има по-голям шанс това да проработи.

За трансфера си в клуба

Винаги съм мислел, че направих всичко възможно, за да си заслужа мястото тук, но знаех, че от клуба зависи дали ще остана за постоянно. Беше сбъдната мечта за мен, когато подписах договора. Има доста тънка линия между мечти и цели. Нека започнем с това да върнем Милан в ШЛ, а след това бих искал да завърша кариерата си тук. Все още съм млад, нали така?

15.11.2020
Калоян Антонов, Спортал