Пиоли: Победа над Интер ще ни донесе ентусиазъм и увереност

Пиоли: Победа над Интер ще ни донесе ентусиазъм и увереност

Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели своите очаквания за съботното градско дерби срещу Интер.

“Милан има свои идентичност и начин на игра. В нашата работа тестовете никога не спират. Това е важен и труден тест. Имахме много малко време, за да се подготвим, но това важи и за нашия опонент. Приключението ни започна преди година и имаме още много за подобряване, но уважаваме съперника си, който е потенциален шампион. Ще излезем на терена с убеждение. Съперничеството се усеща, за съжаление няма да има фенове. Но определено това е сърдечен мач. Трябва да се подготвим за мача възможно най-добре и да играем по-добре от противника. Надявах се да стигнем до дербито с три шампионатни победи и успешно преминаване през квалификациите на Лига Европа. Дотук се справяме добре, но опонентът ни също.

Победа над Интер ще ни донесе ентусиазъм и увереност в нашите качества и характеристики. Трябва да мислим за израстване и подобряване, както и да се опитаме да сме амбициозни. Това е мач срещу силен съперник, който ще ни позволи да разберем къде можем да се развием. Научихме доста от загубата в предишното дерби. Разбрахме, че можем да играем за победа и че ако се откажем от намеренията си дори и за момент, това е достатъчно, за да пострадаме сериозно. Изградихме пътя си върху това поражение. Оттогава насам определено израстнахме, но няма смисъл да мислим за миналото. Сега имаме по-прецизна идентичност и отдавна играем с една и съща схема. Не изпитвам завист нито към Антонио Конте, нито към някой друг за каквото и да е. Трудно е да се посочат разлики между мен и Конте. Познавам моите колеги, но не и лично. Не знам какъв им е подходът към техните играчи. Добрият ни старт на сезона е част от подготовката ни за дербито. Някой определи мачовете за лесни, но никога не е лесно да победиш. Беше важно да минем през квалификациите в Лига Европа, въпреки че това стана трудно.

Златан Ибрахимович имаше проблем, но си е все същият - усмихнат, със силна воля, решителен и щедър. Добре е, но си личи, че е тренирал само седмица. Той обаче е готов да играе. Мисля, че Анте Ребич няма да е готов за утре. Следващата седмица ще разберем кога ще се завърне. Травмата му беше деликатна. Той беше решаващ в доста мачове, но имам доста играчи на разположение. Йенс Петер Хауге ми направи добро впечтление. Той е внимателно и умно момче. Разполага със скорост и техника, които са важни за нашия стил на игра. Той вече доста добре разбира италианския език. Честно казано, надявах се на това ниво на игра от Симон Кяер. Неговият принос на и извън терена е на високо ниво. Говорим си за интелигентен и безспорен професионалист. Завръщането на капитана ни Алесио Романьоли ни позволява да намерим тези защитни механизми, върху които работихме. Все още имаме трудности в това отношение”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

17.10.2020
Калоян Антонов, Спортал