Гали: Най-накрая в Милан се усеща стабилност (+ предполагаеми титуляри за дербито)

Гали: Най-накрая в Милан се усеща стабилност (+ предполагаеми титуляри за дербито)

Джовани Гали, бивш вратар на "росонерите", коментира пред "Гадзета дело Спорт" настоящия момент в Милан: "Най-накрая се създава усещане за стабилност, след 5-6 години на объркване. В настоящия момент Елиът е избрал определен път: да се гласува доверие на Малдини, той познава добре футбола и има международно присъствие, а Масара е добър директор. Ако клубът припознае своите хора и им даде необходимата власт, може да се очаква същото и от отбора: ясно се знае кой е овластен и отговорен за резултатите".

Гали продължи: "Потвърждаването на Пиоли е заслужено: липсва последната крачка, групата да осъзнае колко силен колектив може да бъде. Този Милан притежава ентусиазъм, младост, смелост, харизма и опита на Ибра, който сам може да промени ситуацията".

"Дербито натежава повече на отбора, който излиза на терена като фаворит: в случая това е Интер, който е изграден, за да може да печели веднага. Ако те загубят, напрежението ще започне да расте в техния лагер, докато в този на Милан не. След такава дълга победна серия е нормално да се появи някой препъни камък".

"Дерби дела Мадонина" е в събота от 19 часа, а медиите на Апенините очакват следните 22-ма да започнат срещата:

Фен клуб Милан България

16.10.2020