Милан, от Кесие до Романьоли: договорите, които изтичат до 2022 г.

Милан, от Кесие до Романьоли: договорите, които изтичат до 2022 г.

Ръководството на Милан няма и ден почивка. Малдини и Масара обмислят най-добрата стратегия, за да задържат Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханоолу, чийто договори изтичат през идното лято, но оценяват и ситуацията с футболистите, които са обвързани с клуба до 2022 г.

Имената, които са обвързани с "Дявола" за още година и половина са Франк Кесие и Алесио Романьоли.

Според редакцията на "tuttomercatoweb", Милан вече са инициирали разговори с Романьоли и агента му Мино Райола, обещавайки по-добри условия за капитана на "росонерите".

Ситуацията с Франк Кесие също е сложна. Котдивоарецът е ключов елемент в състава на Пиоли, така че и за него е необходимо да се планира по-високо възнаграждение.

С договор до 2022 г са още Кяер, Конти и Калабрия. За датския защитник не се очакват проблеми и той би преподписал при същите финансови параметри, независимо от приноса му, който в момента изглежда от съществено значение.

Калабрия беше на крачка от трансфер в Испания, но в крайна сметка остана и започна новия сезон по солиден начин. В никакъв случай не трябва да се изключва евентуално подновяване.

Що се отнася до Конти, предстои да се оцени физическото му състояние. В случай, че успее да си върне постоянството, "росонерите" биха пробвали да го продадат преди да му изтече контрактът, в противен случай раздялата ще бъде със свободен трансфер.

13.10.2020