Гали: Милан има сили да се бори за място в топ 4

Гали: Милан има сили да се бори за място в топ 4

Бившият играч на Милан Филипо Гали даде интервю за "Тутоспорт", в което коментира меркатото на "росонерите" и предстоящото на 17.10 дерби с Интер.

"Ръководството на Милан влезе много добре в меркатото и успя да подсили отбора. Не знам дали росонерите се справиха по-добре от Интер, но Милан се справи успешно, мислейки не само за настоящето".

"В състава има яснота и сега. Може би щеше да има повече варианти пред треньора и по-голямо спокойствие, ако бяха привлечени още един защитник и заместник на Ибра. В никакъв случай обаче не можем да говорим, че Милан е незавършен отбор. Съставът има сили да се бори за първите четири места, въпреки че няма да е лесно. Конкуренцията е голяма. Ювентус и Интер, после Наполи, Алатанта и дори Лацио и Рома".

"Очаквам дербито да бъде балансирано и оспорвано, вълнуващо и е жалко, че няма да има публика. Феновете ще липсват и на двата лагера. Този мач ще бъде изигран на максимума, въпреки отсъствията, всеки ще даде всичко от себе си. Надеждата е, че и двата отбора ще успеят да възстановят играчите, които са дали положителна проба за Covid-19".

"Милан показа, че има свой собствен стил на игра, успя да постигне добри резултати и без Ибра. Ясно е обаче, че със Златан Пиоли ще може да разчита на играч с невероятна харизма. Аз лично не бих разчитал на само един играч, а на отборната игра, както прави Пиоли през последните месеци. Отборът вече има собствен облик и стил. Милан е отбор, който се нарежда непосредствено след първите два отбора, Ювентус и Интер. Поради тази причина очаквам мач в полза на Милан. Пожелавам си победа за росонерите, но в дербито никога няма фаворит. Надявам се Чалханоолу да блесне, но харесва и Тео Ернандес".

12.10.2020