Милан официално обяви нетна загуба в размер на 195 млн. евро

Милан официално обяви нетна загуба в размер на 195 млн. евро

Днес съветът на директорите на Милан одобри отчетите за финансовата година, която завърши на 30 юни 2020 г. Равносметката ще бъде представена пред акционерите на събрание, което ще се проведе на 28 октомври.

В година, която бе силно белязана от глобалната пандемия, Милан не е имунизиран от всички негативни въздействия върху финансовите резултати, което доведе до регистриране на нетна загуба в размер на 195 млн. евро.

С изключение на въздействието на изключителните неблагоприятните обстоятелства, резултатите могат да се считат за значително подобрени и в съответствие с очакванията на клуба, който е принуден да спазва всички изисквания на финансовия феърплей. Мащабен клуб като Милан се нуждае от време, за да се трансформира, но всички сме обединени, че се върви в правилен път.

Очевидно е, че силното въздействие върху финансовите отчети се дължи на липсата на публика по стадионите, което води до намалени търговски дейности и по-малко приходи от музея, магазина, "Каза Милан" и т.н.

Със сигурност натежа и разместването на графика (10 шампионатни двубоя бяха изиграни през месеците юли и август), което доведе до забавяне на сезон 2020/21, с което се нарушиха някои от телевизионните права.

Освен това е важно да се отбележи, че през миналия сезон Милан не бе допуснат до участие в Лига Европа.

09.10.2020