Албертини: Тонали притежава всички качества да стане шампион

Албертини: Тонали притежава всички качества да стане шампион

В интервю за "Гадзета дело Спорт", Деметрио Албертини, сред другите теми, коментира и трансфера на Сандро Тонали в Милан: "Притежава всички качества на шампион, но е нужно да го оставим на спокойствие. Трябва да може да расте, дори да допуска грешки".

"Мразя сравненията. При първото ми появяване на Сан Сиро ми казаха, че приличам на Ривера. Знаете ли какво е да живеем с подобни сравнения? Мнозина асоциират Тонали с Пирло, но Андреа е недостижим, той е в топ 5 на най-добрите италиански полузащитници за всички времена. Нека направим така, да освободим Сандро от това тегло и да кажем, че на мен ми прилича на Албертини. В някои движения, дори в стойката. Имах дежавю, когато разгледах някои негови снимки. Знае да се защитава и да се позиционира, той е модерен полузащитник, както бях аз през 90-те години: той е по-еволюирал Албертини. От него очаквам постоянство, това би била друга сходна черта. Обаче трансферът в Милан трябва да бъде отправна точка, а не крайна точка, той ще го разбере скоро и ще се подобрява още повече. Не виждам никакви проблеми за адаптацията, нито в схемата на игра. Той е по-скоро плеймейкър, но може да играе като типичен полузащитник в халфова линия с трима".

"Винаги съм твърдял, че гръбнакът на Милан е добър и трябва да се вземат по-добри играчи от настоящите. Тонали е отлична покупка. Нека припомним, че меркатото е важен елемент, но е само част от компонентите, необходими за постигане на целта. С трансфера на Тонали се появи още една основателна причина да вярвам в проекта. По мое време чувството за принадлежност бе от съществено значение за постигане на успехи. Днес в Милан се залага на италианското: Донарума, Романьоли, Калабрия и сега Тонали. По мое време бях и от другата страна, играх като чужденец в Испания и мога да ви уверя, че да имаш местно ядро е много важно".

"Милан се нуждае от дясно крило на много високо ниво, Киеза би бил перфектен. Той е невероятен играч, като крило или като втори нападател зад Ибра. Той би засилил италианското в отбора. Паоло е изправен пред сериозно предизвикателство, защото винаги е налице сравнението между играча Малдини и ръководителя Малдини. Пожелавам му да постигне това, което успя на терена".

15.09.2020