Пиоли: Вярваме в петото място, то променя целия месец септември за нас

Пиоли: Вярваме в петото място, то променя целия месец септември за нас

Стефано Пиоли даде интервю в навечерието на двубоя срещу Сампдория.

„Трябва да продължим да вярваме в петото място и да спечелим възможно най-много точно в предстоящите два двубоя. За съжаление не всичко зависи от нас, но нашите резултати зависят само от нас, така че утре трябва да направим голям мач. Много сме концентрирани върху двубоя, след това ще гледаме резултатите на съперниците“.

„Утре ще играем преди Рома, но трябва да останем концентрирани върху нашите мачове. Ще помоля моите играчи да направят последен напън“.

„Петото място е важно. Няма да промени датата, когато ще се съберем за първа тренировка, но значително ще се отрази върху нашия месец септември, особено ако шампионатът започне на 12 септември. Към шампионатните двубои ще трябва да добавим още три мача от предварителните кръгове, което означава голямо натоварване от самото начало. Ако се наложи да играем предварителни кръгове, ще сме готови“.

„Ибра допринесе много на терена, даде ни решения, с които не разполагах преди. Присъствието на Ибра е важно, както от физическа гледна точка, така и от техническа. Отваря много пространства на своите съотборници. От гледна точка на характера със сигурност е с решителен принос“.

„Новата фланелка? Харесва ми много – символизира историята на клуба и града. Ще я носим срещу Каляри и се надявам, че с тази фланелка ще успеем да постигнем успехите от миналото“.

28.07.2020