Пиоли: Не си представям Джиджо в друг отбор

Пиоли: Не си представям Джиджо в друг отбор

Стефано Пиоли даде дежурната пресконференция преди мач на Милан. В неделя от 18.15 часа "росонерите" приемат отбора на Рома на "Джузепе Меаца".

"Таблицата казва, че сме прекалено далеч от Рома, но съм съгласен с Капело, че двата отбора са с достатъчно сходни качества. Утре ни предстои директен сблъсък, осъзнаваме сложността на мача, но имаме нашите шансове за победа, така че ще опитаме да покажем качествата си. Това е възможност, която трябва да сграбчим, защото мачът е шестточков".

"Много важно е да разчетем правилно моментите от мача, ще играем през топлата част от деня, така че трябва да разпределим силите си, да бъде агресивни, но и достатъчно добри в разиграванията, както направихме срещу Лече".

"Харесвам играчи, които могат да объркват противниковата отбрана. Един силен отбор умее да извлича максимума от характеристиките на играчите".

"Ибра тренира здраво, тренира добре, вчера направи първа тренировка, но все още не е готов за игра, няма да бъде част от двубоя. Утре ще тренира и няма да е в групата за мача".

"Анте (б.п. Ребич) се справя добре на фланга, на върха на атаката и като втори нападател. Той се превърна в наистина важен играч. Трябва да продължи да играе с този интензитет, има внушителна физика. Който е на терена знае, че трябва да гони съперника, за да си върнем топката максимално бързо. Само подобно отношение ще бъде с решаващо значение".

"В случай, че Кяер тренира добре днес, ще бъде на разположение за мача. Той е много интелигентен играч с характер. Доволен съм и от възстановяването на Дуарти, притежава добри качества. Имайки предвид липсата на Мусакио ни трябват всички налични играчи".

"Бенасер притежава невероятни физически дадености, когато играе 1 на 1. Подобрява разчитането на играта. Израства много, предначертано му е да стане класен футболист".

"Донарума е много спокоен и мотивиран, много е привързан към Милан, смятам, че ще вземе най-доброто решение, не си го представям в друг отбор. Не сме говорили за бъдещето му, защото сме се концентрирали върху шампионата".

27.06.2020