Официално: Милан и Интер все по-близо до споразумение с общината

Официално: Милан и Интер все по-близо до споразумение с общината

Ръководствата на Милан и Интер са готови да спазят предписанията на общината за изграждането на новия квартал в зона "Сан Сиро".

След днешната среща между представители на общината и представители на двата клуба е постигнат значителен напредък в развитието на проекта за запазване на част от "Джузепе Меаца" и създаването на спортен и развлекателен район, но с намалени размери, равни на 145 хиляди квадратни метра. Тази мярка е с цел да се изгради устойчивост на новия стадион и спортен район.

Милан и Интер смятат, че от съществено значение за града е да се стартира проекта, който ще генерира между 3000 и 3500 нови работни места, ще се подобри градската зона, което ще е изключителна възможност за града.

Много от планираните дейности: като велоалея, фитнес на открито, скейт парк, стена за катерене, музей ще бъдат безплатни и изцяло в полза на жителите на община Милано.

Тези спортни, развлекателни и културни дейности ще бъдат разположение на открито и закрито, като приблизителната площ ще е 220 000 квадратни метра, от които 106 000 ще са зелени площи (два пъти повече от сегашните 56000).

23.06.2020