Хакан: Уважавам Пиоли, но харесвам и Рангник

Хакан: Уважавам Пиоли, но харесвам и Рангник

Хакан Чалханоолу даде интервю за "Скай Спорт 24", в което коментира предстоящия рестарт на италианския шампионат, но също така изрази позиция и по спряганата треньорска смяна на "Джузепе Меаца".

"В момента изпитвам по-малко страх от вируса, но не се страхувах и когато научихме за Коронавируса. Ако трябва да го хванеш, ще го хванеш. Надявам се, че ще подновим шампионата, защото футболът е нашият живот".

"Тренировките в този вид не ни позволяват да влезем в максимално добра кондиция. Липсват ми груповите занимания, съотборниците, приятелите ми".

"Следим новините всеки ден, но те се променят с всяка изминала седмица, така се натоварваме психически".

"Познавам Рангник от мои съотборници, които са работили с него. От мен не зависи дали ще дойде, или не. Уважавам всички, както него, така и Пиоли. И двамата ги харесвам".

"Целта пред Милан е да се класираме в Лига Европа и да спечелим Купата на Италия. Искаме да се справим добре и в двата турнира".

Фен клуб Милан България

Турският национал каза няколко думи и за Дженаро Гатузо, с когото работиха през миналия сезон: "Гатузо е искрен и амбициозен. Хората мислят, че е агресивна личност и винаги е ядосан, но не е така: неговото е страст към футбола. Той е страхотен мотиватор, често се чуваме. Взаимно се уважаваме, той винаги ми е гласувал доверие, дори в трудните моменти. Той е един от треньорите, с които съм се чувствал най-добре. На тренировка изискваше да даваме 100%, да сме концентрирани само върху това, което трябва да правим на терена. Казваше ни, че ако някой не е концентриран, ще го изгони. За него всички бяхме еднакви, не ни делеше. Знае много добре как да се отнася към играчите, винаги говори лице в лице. Мотивираше ни много добре, преди мач казваше такива думи, че винаги настръхвах".

23.05.2020