GdS: Чалханоолу недосегаем и при Рангник

GdS: Чалханоолу недосегаем и при Рангник

В днешното издание на "Гадзета дело Спорт" лъсва заглавието "Чалха е недосегаем". През последните няколко сезона Милан смени различни треньори, но всички гласуваха доверие на турския национал, който е сред най-твърдите титуляри на "Джузепе Меаца".

Очаква се Ралф Рангник също да даде титулярен пост на Чалханоолу.

Критики по негов адрес никога не са липсвали, много често бе в окото на бурята през последните години, но независимо кой бе на треньорския пост, Чалханоолу винаги играе. Ще го прави и с Рангник, който е кандидат номер 1 да поеме Милан от сезон 2020-21. Вестникът твърди, че вече са проведени и телефонни разговори между двамата.

Номер 10 на "росонерите" може да играе като ляв халф, ляво крило, централен полузащитник, плеймейкър, както и като реджиста пред защитата. До този момент има на сметката си 116 двубоя, в които е вкарал едва 17 гола, което достатъчно разочароващо постижение за играч с неговата бързина и удар.

Не липсваха и тежки моменти, съпътствани с освирквания от тифозите, но неговият статут на титуляр ще остане непроменен. Всъщност Ралф Рангник искаше да го привлече в Лайпциг преди година, което е показателно, че харесва качествата на турския национал, завършва "Гадзета дело Спорт".

22.05.2020