Юве и Барса искат звезда на Милан

Юве и Барса искат звезда на Милан

Според Клаудио Раймонди за "Sportmediaset", Милан иска да поднови договора на Алесио Романьоли още през това лято. Контрактът на капитана на "росонерите" е до 30-и юни 2022-ра.

"Елиът", от известно време, опитва да отвори дискусия за удължаване на споразумението с италианския национал, въпреки че заплатата му е над планирания таван на заплатите. В момента Романьоли печели по 3,5 млн .евро, а се очаква максималните възнаграждения на "Миланело" да са 2,5 млн. евро.

Тази идея не се нрави на Мино Райола, който иска час по-скоро да се запознае с проекта на "Дявола". През това време импресариото е готов да изслуша други предложение: защитникът на италианския гранд е следен от Ювентус, като Фабио Паратичи е готов да включи в сделката Ругани, за да намали цената от 50 млн. евро. Милан обаче възнамерява да привлече Демирал.

На "Алдо Роси" трябва да внимават и за отбора на Барселона, който е готов да предложи на Романьоли поне 4 млн. евро под формата на заплата, както и редовно участие в заключителната фаза на шампионска лига. На масата за преговори може би ще бъдат сложени имената на Емерсон, в момента под наем в Бетис Севиля, както и Тодибо, под наем в Шалке 04.

20.05.2020