Донарума иска в шампионска лига с Милан

Донарума иска в шампионска лига с Милан

Мнозина се опасяват, че Джиджо Донарума и Милан ще се разделят в края на договора му, който изтича през юни 2021-ва. Опасение, което се забелязва и в ръководството на "росонерите", но ситуацията има няколко аспекта.

Контактите между Газидис и Райола за подновяване на договора на вратаря така и не са стигнали до етап на конкретни преговори. Твърди се, че са водени разговори за Ибра, Дензъл Дъмфрийс, Романьоли, но не и за Джиджо. От това, което циркулира из медиите обаче, се разбира, че 21-годишният страж иска да остане при "росонерите". Райола смята Джиджо за един от най-добрите вратари в света и иска той да се покаже на голямата сцена: в мачове от шампионска лига, но самият Донарума иска да го стори с екипа на "Дявола".

Тази готовност на италианския национал увеличава шансовете преговорите да преминат в по-спокоен тон, дори с някои важни отстъпки от двете страни. Първата е да не му бъде намалявана заплатата, имайки предвид, че Джиджо е един от малкото футуристи в отбора. Втората е свързана със спортно-техническия проект на клуба, който се очаква да бъде сериозен и устойчив във времето. Ето защо евентуално идване на Рангник се счита за позитивен ход.

Изправени пред тези две ситуации, преговорите може би ще бъдат бързи и ще включват оставането и на Антонио Донарума, чийто договор изтича паралелно с този на брат му и може би също ще бъде подновен.

През лятото на 2021-ва изтичат договорите още на Мусакио, Чалханоолу, Ребич, Рейна, а през 2020-та Милан може да загуби без трансферна сума Билия, Бонавентура и Ибрахимович.

20.05.2020