Дженаро Гатузо

Dawnweaver
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3216
Регистриран: 04 юни 2018, 19:41
Has thanked: 331 times
Been thanked: 544 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Dawnweaver » 12 дек 2018, 03:53

За Сусо никой не спори, че е най-креативния ни играч в текущия отбор, но се видя , че дали заради умора или просто нямаше ден приноса му в дадения мач беше почти нулев. Не е най-странното нещо на света да се потърси промяна. Все пак дефиницията на лудост според популярното мнение е да се очаква различен резултат като правиш едно и също. Дали на теб ти се струва правилен ход е друго нещо, но да кажеш , че не съм дал аргументи най-малкото не е вярно. Ако ти не си съгласен с тях е друго , но аргумент има - да пуснеш свеж играч на мястото на неефективен такъв и да поставиш друг играч, който си вкарал на естествената му позиция. Лаксалт може да не показва много добри неща досега , но не е съвсем анонимник , все пак е национал на Уругвай. Отделно можеше и Конти да го смени на десния фланг , но това е по-малко вероятно да се окаже позитивно поради липсата на игрова практика и връщане след тежка контузия.

За Хакан разбирам подхода на Гатузо, но въпроса е на каква цена. Все пак има и други играчи, които разчитат все пак на някакво отношение и те и на оценка на усилията им. Пак казвам - ако при тази криза с контузиите тези хора виждат, че няма и минута шанс в мач като този просто за какво да тренират изобщо освен да поддържат форма за следващия си клуб. Не е коректно да менажираш едни и да пренебрегваш други , същото беше миналата година с хърватската звезда и Андре Силва, резултата от този мениджмънт го видяхме. Хакан не е лош играч, но явно има някакви психологически проблеми след тези семейните , които и Рино спомена. Но нека бъдем честни - Милан не може да си позволи риска с такива играчи на ключови позиции понеже няма лукса да разполага с лидери и футболисти а-ла Ибра в добрите му години, които да изваждат сами отделни мачове на гръб. Нужен е целия отбор и когато и двама ментално отсъстват става много тежко за останалите.

Любопитно ми е все пак в тази дискусия да чуя и друго мнение, а не само с теб да си разговаряме асинхронно.

Fossa Dei Leoni_
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3079
Регистриран: 04 юни 2018, 21:31
Has thanked: 15 times
Been thanked: 87 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Fossa Dei Leoni_ » 12 дек 2018, 10:04

Ок, щом за теб е аргумент, че дефанзивен играч в окаяна форма трябва да замени Сусо, когато търсим победата, няма да споря. Не знам колко пъти съм чел именно при подобни смени твои иронични коментари и критични забележки как тръгваме да печелим с дефанзивна смяна и изваждане на основен играч, но пък сега всъщност искаш точно това само за да кажеш.... нещо против Гатузо, съмнявам се, впрочем, ти самият да си вярваш особено. Това е проблемът при теб и не го пиша като каквато и да е лична нападка - ти критикуваш каквото и да стане. Критикуваш като се правят смени, като не се правят смени, обвиняваше Гатузо в праволинейност заради 4-3-3, но откакто смени подхода започна да иронизираш всяка негова схема и да й намираш кусури. Критикуваш като не побеждаваме, но критикуваш и като бием, твърдейки, че такива победи не ти носят удоволствие. Заблудил си се, че този Милан може при друг треньор да играе според някакви лично твои конкретни виждания, да печели резултатно и с красив атакуващ футбол срещу средняци и опашкари и да си взема едва ли не повечето дербита, като междувременно налага Андре Силвовци и Тсаджутовци заради Идеята, а не на база това, което реално играят. Твоя воля, но аз споделям съвършено различна и бих казал далеч по-трезва визия за състоянието на отбора. Статистиката е красноречива - за 2018 само Ювентус и Наполи са пред нас по точки. Никак не съм убеден, че щяхме да постигнем нещо повече с друг треньор, даже по-скоро можеше да стане обратното. Далеч сме и от двата отбора. И на мен ми се иска по-решително да се възползваме от римските колебания, но не е никак лесно при толкова контузии. Билия и Бонавентура може да не са достатъчно класни за Реал и Сити, но за нас са важни играчи, които няма кой пълноценно да замени. Нюансът с епидемията сред защитниците пък е без коментар, никой една дума не каза за Гатузо и как само със Сапата намери решение да не получаваме повече голове, отколкото преди това, даже може да се говори за лек напредък.
Такива неща.
"Mi considero un ultrà che ha avuto il privilegio pazzesco di alzare la Coppa dei Campioni, di vestire la fascia da capitano e di essere diventato il sesto milanista di ogni tempo per presenze in campo."
[Gennaro Gattuso]
"Quando Bacca fu sostituito col Carpi e lasciò il campo senza aspettare la fine e senza salutare chi entrava, nello spogliatoio lo ribaltai. Ebbene, mi sono girato e non c’è stato nessuno che mi abbia supportato. Evidentemente certe cose o non si hanno dentro, o proprio non interessano.
Ai miei tempi Gattuso avrebbe tirato fuori il coltello."
[Christian Abbiati]

Dawnweaver
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3216
Регистриран: 04 юни 2018, 19:41
Has thanked: 331 times
Been thanked: 544 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Dawnweaver » 12 дек 2018, 11:04

Наясно съм, че твоята истина е абсолютна. Против 442 нищо не съм казал, за нас е подходяща с текущите играчи поради липса на трекуартиста или крила. За съжаление не е била планирана и не сме покрити откъм нападатели. Статистиката за Ювентус и Наполи е интересна въпреки, че е малко странна като извадка. Тсаджут никога не съм искал някой да го налага, за трети път наблягам - главно за закъснялата смяна на Хакан и за несъстоялата се такава на Сусо са ми забележките, то гаранция няма какъв щеше да е резултата и в двата случая, но просто не виждам логика да ги оставяш да се мъчат и двамата. За евентуална смяна на Игуаин си е екзотика, но понякога и такива рискове дават резултат.

За Гатузо конкретно съм казал какви са ми претенциите като фен - отбора играе грозен , недисциплиниран и хаотичен футбол чисто като игра. Резултатите са друго нещо, но за мен лично като фен ако има игра ще има и резултати с правилните 1-2 попълнения. Като нямаш стил и изграден почерк за толкова време и залиташ от схема на схема няма как да има стабилно израстване ( 352, 433, 4411,451, 442 , всички тези плюс няколко техни варианта сме използвали ). Гатузо не съм казвал, че е праволинеен, а че няма идея как се играе и се гради във фаза атака. Изобщо. Вижда се и в контрите ни всеки мач, и във всяко положение с числено преимущество. Отделно в стремежа си да ги надъхва ги претренира и се изпотрошиха масово с еднотипни травми, което колкото негова толкова и на останалата част от щаба може да се определи като вина. Изнасянето на топката с двата централни защитника в зоните на бековете и дефанзивния халф в зоната на централните е пълно безумие за мен и при минимално ефективна преса при първата грешка остава поне един нападател в ситуация 1:1 с или единия централен или с дефанзивния халф като другите са на дистанция по никакъв начин не позволяваща каквото и да е подсигуряване. Така станаха и два гола с грешки на Кесие и многократно изгубени топки при изнасянето или изритани в тъч или безадресно напред. Да не говорим , че се убива всякакво темпо с по 5-6 паса между защитата и вратаря.

В играта в защита какво подобрение има , ние 14 мача сме без суха мрежа ?

Милан на Рино е като самия Рино, симпатичен е , играе на муслкули, но без особена идея. И да, критикувам, но с някаква идея, не "плюя" както ти обичаш да го определяш. Понякога съм по-остъв в самите изрази, но никога не го правя на сляпо и просто за спорта. Опитвам се да се аргументирам и да съм ( когато успявам ) въпреки все пак емоцията ( прощавай, фенове сме :D ) да има някаква конструктивност в това, което се опитвам да кажа.

Но мисля, че досадихме достатъчно на хората и понеже никой друг не се намеси да изрази мнение в тази дискусия смятам да я спра. Разбира се имаш си правото да я продължиш, но мисля, че за момента се поизчерпахме и двамата.

Потребителски аватар
zahari_acmilan
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3295
Регистриран: 04 юни 2018, 16:25
Has thanked: 44 times
Been thanked: 539 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от zahari_acmilan » 14 дек 2018, 00:33

Gennaro Gattuso
“There is a great deal of disappointment. We must first of all not forget the millions of Milan fans out there.

“We had the game in hand, but when creating eight scoring opportunities in a stadium like this and then falling apart the moment things go wrong, you deserve to go out.

“We’ve shown we are still not good enough to get the game on track when we have the chance. It’s true, there were some debatable refereeing decisions, but if you create eight chances in this atmosphere and then after the first sign of difficulty you start making stupid mistakes, it’s only right we go home, because we don’t deserve to go further. We gifted the game.

“We mustn’t allow the opponents into the game and I think at the moment that lack of experience is the main problem for us.

“We’ve got to get out there with determination, with fire. Hakan Calhanoglu and Samu Castillejo went into the penalty area a couple of times, but with no determination.

“We gifted the game, there are no excuses and we have to take the responsibility. OK, you can talk about them throwing extra balls on to the pitch and the weird trumpet noise, but we should focus on what we can do to make Milan a better team.”
“It’s a difficult atmosphere, but that mustn’t be an excuse. The referee penalised us too, but we could’ve won it anyway. We often look like we do things without much belief, as if we don’t want to hurt the opposition.

“We were only struggling on set plays, as they have very tall players, but to go out to Olympiacos like this is really irritating. We are stronger than this Olympiacos side and I remain convinced of that.

“Passing smartly is all well and good, but it’s meaningless without heart. Last season too against Arsenal, there were errors from the referee, but we made the same mistakes too.

“We are left with regrets, I am furious because we could’ve been stronger even than all the incidents and emerged with qualification.”
https://www.facebook.com/groups/41241447693/ forza forza forza
https://www.instagram.com/bulgariarossonera/ beer beer beer

Потребителски аватар
Casciavit
Тартор на Курва Суд
Мнения: 4071
Регистриран: 14 дек 2018, 00:34
Has thanked: 399 times
Been thanked: 767 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Casciavit » 14 дек 2018, 00:39

Проблемът с Гатузо е, че в калабрийската му кратуна има само две буболечки - едната мъртва, другата в кома. От там и изказванията му, и "успехите" на игрището.
Единствено е пропуснал е да каже, че Монтела е виновен.

Иначе не е лошо момче, но трябва да излети с 200 още утре. Новара, Мантова, Ночерина - да си избере сам къде да се упражнява. За Милан не става.
Изображение

Fossa Dei Leoni_
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3079
Регистриран: 04 юни 2018, 21:31
Has thanked: 15 times
Been thanked: 87 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Fossa Dei Leoni_ » 14 дек 2018, 00:43

В социалните мрежи припомнят смяната онзи ден на Спалети, Политано за Върсалко, Рино можеше най-малко от това да се поучи, а той повтори същото с Кутроне - Лаксалт. Не че точно смяната промени развоя на мача, но с двама нападатели можеше да се получи някакъв стихиен финален натиск. Предовери се на защитниците, че са възстановили хладнокръвието си след гола, а това далеч не бе така, малко преди дузпата Абате спаси с шпагат сигурен гол, дошъл пак от никакво центриране.

Струпаха му се доста грешки, които все още донякъде компенсира, успявайки все пак да не позволява изпадане в тотална криза като периода в края на ерата Маестро, но кел файда при тези непостоянни резултати и откровено малоумни ходове, с които сами се бием.
"Mi considero un ultrà che ha avuto il privilegio pazzesco di alzare la Coppa dei Campioni, di vestire la fascia da capitano e di essere diventato il sesto milanista di ogni tempo per presenze in campo."
[Gennaro Gattuso]
"Quando Bacca fu sostituito col Carpi e lasciò il campo senza aspettare la fine e senza salutare chi entrava, nello spogliatoio lo ribaltai. Ebbene, mi sono girato e non c’è stato nessuno che mi abbia supportato. Evidentemente certe cose o non si hanno dentro, o proprio non interessano.
Ai miei tempi Gattuso avrebbe tirato fuori il coltello."
[Christian Abbiati]

МодератораЕПутка

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от МодератораЕПутка » 14 дек 2018, 01:13

Наполи, Ювентус, Интер, Лацио, Торино, Рома, Бетис, Олимпиакос, Торино. Или общо взето 2 победи (1 с гол в 90+, а другата срещу резервите на гърците) 4 равенства и 5 загуби в мачовете с отборите от топ 8 + Бетис и Олимпиакос в Европа.

Евала на тренерчето за невиждания тактически гений, който демонстрира за тази вече 1 година, но отбора изобщо не е мръднал от състоянието си при Монтела, при самолетчето също печелехме срещу слабяците...

Когато и да махнат Гатузо, все ще е късно, надявам се обаче това да се случи час по-скоро, защото края на миналия сезон беше потресаващ, а е задължително при толкова слаба конкуренция от Рим да влезем в четворката.

Не е проблема в играчите, просто този *** на пейката е точно на ниво Пиза (Серия Ц), не играем като отбор, липсва всякакъв прогрес, победи с по 1 на мъка над слабаците може и да ни докарат до топ 4, но заслугата изобщо няма да е на тренерчето.

milanisti4en

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от milanisti4en » 14 дек 2018, 06:49

Никой да не пише нищо лошо срещу треньор или играч. Може да ви накажат, ако не сте си приятели по принцип. Поздрави

Потребителски аватар
MILANov
Тартор на Курва Суд
Мнения: 1485
Регистриран: 20 юли 2018, 14:30
Has thanked: 303 times
Been thanked: 160 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от MILANov » 14 дек 2018, 08:48

Къде са всички философи, защитници на Гатузо?
Къде бе????
От Марс е видно, че не става за треньор.
СРАМ, срам, много срам.
Да се маха веднага, на момента.
***!!!!!
Forza Milan,
Milan Campione,
Forza Milan il Milan ole,
Forza Milan il Milan ole,
Forza Milan,
Vinci per noi,
Forza Milan la Sud e con te,
Alé, alé, alé, alé,
Forza Milan, alé, alé...

milanisti4en

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от milanisti4en » 14 дек 2018, 08:50

milanisti4en написа:
14 дек 2018, 06:49
Никой да не пише нищо лошо срещу треньор или играч. Може да ви накажат, ако не сте си приятели по принцип. Поздрави
Имах предвид че могат да ви накажат "Собствениците" на сайта. , ok

Потребителски аватар
MILANov
Тартор на Курва Суд
Мнения: 1485
Регистриран: 20 юли 2018, 14:30
Has thanked: 303 times
Been thanked: 160 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от MILANov » 14 дек 2018, 08:57

Да ме изхвърлят, аз мнението няма да си променя. На черното, бяло няма как да кажа.
Философската гилдия поддръжници на Гатузо да си изкарат сега доводите за вината на Леонардо и да спамят на 1000 страници.
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ГАТУЗО НЕ СТАВА ЗА ТРЕНЬОР! ДА СЕ МАХА ВЕДНАГА!!!
Forza Milan,
Milan Campione,
Forza Milan il Milan ole,
Forza Milan il Milan ole,
Forza Milan,
Vinci per noi,
Forza Milan la Sud e con te,
Alé, alé, alé, alé,
Forza Milan, alé, alé...

Потребителски аватар
cuorerossonero
Forum moderator
Мнения: 7196
Регистриран: 04 юни 2018, 15:23
Has thanked: 485 times
Been thanked: 2527 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от cuorerossonero » 14 дек 2018, 10:16

Миланов, много би ми било интересно да посочиш кои точно съставляват философската гилдия поддръжници на Гатузо, защото аз не си спомням някой някога да е твърдял, че Гатузо е голям треньор и да се е аргументирал, че трябва да остане дълго начело на Милан.
Самият Гатузо си каза в прав текст, че той е най-слабият треньор в Серие А, всички тук се дразним и го критикуваме за грешките му непрекъснато и единственото нещо, което сме отчитали като позитив при него, е че дори той, с едната надъхвация, се справи по-добре от малоумния си предшественик, категорично доказателство за което са сухите статистики, не фенското мнение.
Манталитетът ни в подобни мачове не е от вчера, подобни простотии сме правили доволно много в миналото, няколко души го споделихме още вчера, доста преди първия съдийски сигнал.
Гатузо е неподготвен тактически, факт. Но Гатузо специално за снощи не е виновен нито за отчайващата форма на Хакан и Игуаин, нито за тъпия автогол на Сапата, нито за измислената от съдията дузпа, нито за обстоятелството, че централната двойка защитници в момента се състои от смъртна резерва и третия избор за десен бек. Нито пък за това, че буквално нямаше кого да пусне от пейката.
Да, знам какъв отбор са гърците и ни най-малко не оправдавам Гатузо за резила, но мисълта ми е, че според мен е глупаво в момента да влизаме в конфликти помежду си, заради... не знам и аз заради какво.
Единият се жалва, че бил наказан за обида на треньора, нищо че е в нарушение на правилата на форума и ако въпросните правила се спазваха стриктно, досега щеше да е с поне три наказания, другият търси някакви поводи за спорове и доказване на теза, която никой не оспорва, чак се появи и новорегистриран трол, който да обяснява какъв бил форума и колко глупави били останалите, които несправедливо обвинявали Монтела, когото дори испанците не изтърпяха един цял полусезон след нас.
Еми... превръщаме се в цирк и вината за това не е на чуждите фенове, които четат отстрани. И ни се смеят.
PIOLI VATTENE!!!

shevchenko_89
Фен на Милан
Мнения: 533
Регистриран: 08 юни 2018, 16:03
Been thanked: 53 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от shevchenko_89 » 14 дек 2018, 11:49

АЗ заставам зад Гатузо, какво психопат ли ще съм??? Я да гледам обективно на сезона до тук- 4 сме в Сериа А. Състава ни е 50% в лазарета от месеци, титулярите ни- Хакан, Пипита, а дори и Сусо последно време са под всякаква критика. Отзад си знаем до къде сме. Алтернативи на пейката????- никакви. На всичкото тогоре тима е под мониторинг, най вероятно и ще е със санкции. Като прибавим към това- слабата психика на футболистите ни, елементарни отигравания и аматьорщина по време на мач, за което Гатузо няма вина- той е от другия край на полето, не е футболист. ВИна ли има че нападателите в 4-те възможности за директен изтрел дори и вратата не уцелиха??? Виновен ли за корнера, където всичко спаха и се чесаха??? Или за рикошета и автогола??? Реално при Гатузо до преди последните 2 мача имаше 50% ПОБЕДИ, начело на Милан. Искаме да класира тима за ШЛ- за в момента сме там, аз не помня кога сме били на това класиране. Има сума ти грешки да оправя, куца му тактиката, понякога прибира прекалено тима- изпати си с Интер, Емполи, а друг път индивидуални грешки ни лишиха от победи- Лацио, Аталанта,Торино. Но за мен да хвърляме вината върху Гатузо, за това че 5-6 години се копаеше дъното не е логично. При все че пак казвам- 50% състава е под ножа, няма скамейка и играчи, а дори титулярите са ужас, успява да ни държи на 4 място. Искам да видя с този отбор един Пеп, Моу, Клоп какво ще направи??? О чакайте, видяхме- Моу дори без контузии и покласен тим ГО ДЪНЯТ от всякъде. А едни Реал, Сити и Пуул, като им махнеш 1-2 ключови играчи и изглеждат като разградени

Fossa Dei Leoni_
Тартор на Курва Суд
Мнения: 3079
Регистриран: 04 юни 2018, 21:31
Has thanked: 15 times
Been thanked: 87 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Fossa Dei Leoni_ » 14 дек 2018, 11:56

shevchenko_89 написа:
14 дек 2018, 11:49
ВИна ли има че нападателите в 4-те възможности за директен изтрел дори и вратата не уцелиха???
Е, как, ти не знаеш ли? :D Той "не ги научава на нищо в нападение", цитат... забравих от кого вече и дали изобщо беше от нашия форум. :D Представям си как съм световно доказан нападател, струващ 55 млн. и с 262646 гола зад гърба си /Игуаин/ и на 31 години отивам да чакам Гатузо да ме научи как да отигравам елементарни положения. Всяка моя грешка или проява на егоизъм е предварително оправдана, защото Гатузо не ме е научил откъде се рита топката, нито пък умее да тренира заучени комбинации, защото само със сложни заучени комбинации може да се вкара в положение трима-на-двама срещу Торино и Олимпиакос.
"Mi considero un ultrà che ha avuto il privilegio pazzesco di alzare la Coppa dei Campioni, di vestire la fascia da capitano e di essere diventato il sesto milanista di ogni tempo per presenze in campo."
[Gennaro Gattuso]
"Quando Bacca fu sostituito col Carpi e lasciò il campo senza aspettare la fine e senza salutare chi entrava, nello spogliatoio lo ribaltai. Ebbene, mi sono girato e non c’è stato nessuno che mi abbia supportato. Evidentemente certe cose o non si hanno dentro, o proprio non interessano.
Ai miei tempi Gattuso avrebbe tirato fuori il coltello."
[Christian Abbiati]

Потребителски аватар
Maldin1
Фен на Калчото
Мнения: 403
Регистриран: 04 юни 2018, 19:38
Has thanked: 31 times
Been thanked: 60 times

Re: Дженаро Гатузо

Мнение от Maldin1 » 14 дек 2018, 12:02

shevchenko_89 написа:
14 дек 2018, 11:49
АЗ заставам зад Гатузо, какво психопат ли ще съм??? Я да гледам обективно на сезона до тук- 4 сме в Сериа А. Състава ни е 50% в лазарета от месеци, титулярите ни- Хакан, Пипита, а дори и Сусо последно време са под всякаква критика. Отзад си знаем до къде сме. Алтернативи на пейката????- никакви. На всичкото тогоре тима е под мониторинг, най вероятно и ще е със санкции. Като прибавим към това- слабата психика на футболистите ни, елементарни отигравания и аматьорщина по време на мач, за което Гатузо няма вина- той е от другия край на полето, не е футболист. ВИна ли има че нападателите в 4-те възможности за директен изтрел дори и вратата не уцелиха??? Виновен ли за корнера, където всичко спаха и се чесаха??? Или за рикошета и автогола??? Реално при Гатузо до преди последните 2 мача имаше 50% ПОБЕДИ, начело на Милан. Искаме да класира тима за ШЛ- за в момента сме там, аз не помня кога сме били на това класиране. Има сума ти грешки да оправя, куца му тактиката, понякога прибира прекалено тима- изпати си с Интер, Емполи, а друг път индивидуални грешки ни лишиха от победи- Лацио, Аталанта,Торино. Но за мен да хвърляме вината върху Гатузо, за това че 5-6 години се копаеше дъното не е логично. При все че пак казвам- 50% състава е под ножа, няма скамейка и играчи, а дори титулярите са ужас, успява да ни държи на 4 място. Искам да видя с този отбор един Пеп, Моу, Клоп какво ще направи??? О чакайте, видяхме- Моу дори без контузии и покласен тим ГО ДЪНЯТ от всякъде. А едни Реал, Сити и Пуул, като им махнеш 1-2 ключови играчи и изглеждат като разградени
Аз искам да ми извадиш статистика колко от играчите струват повече от целият отбор на гърците? Отделно си направи една статистика какъв ни е статуса срещу топ 6 в Италия? Да не излезе, че сме 4-ти защото другите са по-зле, а не ние по-добри!!!

Отговори