Знаех си, че не бива да правя темата.

Майтапът настрана, още в края на миналия сезон бях убеден, че ни чака нещо подобно, беше твърде съмнително за нашите стандарти да изкараме целия сезон практически само с една сериозна контузия на Конти и няколко междинни, които даже в момента не мога да си спомня на кого бяха. Време бе да се завърнем към традициите. Мисля, че и в друга тема споменах - тревожат ме вече не просто самите травми, а и растящата опасност талантливи млади играчи да отказват на Милан тъкмо от уплах да не влязат в тази
тенденция. Прославихме се с Пато, тъй като бе известен играч, но Конти и Калдара също не са анонимници, пак ще се заговори за медицинския ни щаб и какво, по дяволите, става на Миланело. Още едно петно върху клуба, колкото и да е намесен елементът на случайността.
"Mi considero un ultrà che ha avuto il privilegio pazzesco di alzare la Coppa dei Campioni, di vestire la fascia da capitano e di essere diventato il sesto milanista di ogni tempo per presenze in campo."
[Gennaro Gattuso]
"Quando Bacca fu sostituito col Carpi e lasciò il campo senza aspettare la fine e senza salutare chi entrava, nello spogliatoio lo ribaltai. Ebbene, mi sono girato e non c’è stato nessuno che mi abbia supportato. Evidentemente certe cose o non si hanno dentro, o proprio non interessano.
Ai miei tempi Gattuso avrebbe tirato fuori il coltello."
[Christian Abbiati]