Мнение
от R. GULLIT » 17 сеп 2023, 21:20
С този си коментар, Радо ме провокира да питам чисто лаишки: каква бе ролята на Крунич в двете фази на играта в Дербито?
Или по-точно, каква бе ролята му на терена във всички мачове досега? Защото липсата на грешки срещу средняците, надали го прави център на проекта и жизненоважен за тактиката.
Ако разсъждавам правилно, ролята му е на връзката между защитата и атакуващите халфове. Като с някаквото си движение и позициониране, без да пипа много топката, трябва да прави така, че да я изнасяме по-бързо и да бягаме от преса. А в защита да покрива зоната между високо изнесените наши централни защитници.
Някой да видя каквото и да е от посочените неща снощи? Аз не. Даже срещу Рома бе подложен на натиск от Моуриньо, особено второто, след картона на Томори. И честно казано не издържа теста.
Абсолютно енигматична роля, целяща тактически предимства в посочените компоненти.
И оттам започват и въпросите за влизането в средата на десния бек, който да създава числено предимство, които съм си заплюл да гледам дали ще работят. Каква е логиката да се влиза от позиция на десния бек в позицията на Крунич? Каква става тогава позицията и ролята на босненския?
Защо Калабрия счита себе си персонално повече за халф, отколкото за бек, изказано в интервю точно преди този мач? И защо заради подобни малоумия, снощи на 4 пъти ни разцепиха с диагонален пас, именно заради липсата на играч там? Дори при пасовете не се гледаха играчите на Интер, просто Кресльо си беше написал домашното, за да разцепи Пиоли на контри! Че и вкараха гол и спечелиха дузпа с този елементарн прийом.
Отделно, Пулишич бе толкова изолиран заради липсата на Калабрия в атака, че обяснението с полета от далеч, бе просто замазване.
За да правиш подобни неща, трябва да имаш силни индивидуалности в играта 1:1 в защита. А на Симоне му бе безкрайно ясно, че Крунич и особено Калабрия точно там са най-зле. Срещу посредствени играчи, или двама срещу Кварацхелия, когато играем само в защита и на контри, може и да се е получило. Но в обратната роля, за поредно Дерби, лъсна точно цялостният недъг на дългите прехвърлящи топки през Калабрия, които той просто пуска.
Е, дали Индзаги само ще ги вижда тези неща, или всеки средно грамотен треньор, с отбор на повече от половин сезон? Изключвам нас, форумните лаици.