А, за това става въпрос. И, ако Кеси бе залепен за Иличич, а не само Калулу (както и аз споменах в мнението си след мача), някои неща нямаше да коментираме сега. И пак опираме до липсата на подготовка за техните силни страни и за мача изобщо. Защото те за нашите си се бяха подготвили. Както и за слабите ни.vik rossonero 96 написа: ↑25 яну 2021, 15:00***R. GULLIT написа: ↑25 яну 2021, 14:41Викторе, ти правилно отбеляза другата страна на нещата. Златан не е казал нещо грешно, а че наистина остана изолиран. Той затова и не критикува никого, явно усеща и собствените си недостатъци в играта.
Но недей да пренебрегваш фактите от тактическо естество, неподготвеността за мача на твърдите ни титуляри. Това е работа най-вече на треньора и на Златан като лидер. Не бе свършена нито преди мача, нито на полувремето. А по отношение на тактическите пропуски, няма как да не се отбележи липсата на подкрепа за Калулу срещу Иличич. Това е най-силният им играч, не взетия преди година и нещо Дуван Сапата, както каза някой. Иличич и Папу Гомез ни стъжниха живота в Бергамо година по-рано. А какво бе това с Мейте, което бе основната причина да не можем да минем центъра? Останалите пък техни "опитни" надали и ти би заменил за някой от Бенасер, Хакан и Кеси. Не е до индивидуалности, а до подготовка. Такава, която при нас си личеше, че няма за конкретния мач.
Аз не мога да приема факта, че същите играха срещу същите и преди година, но поуките ги няма и ни Омазаха както тогава.
Аталанта лично за мен, ни биха по крилата. Ако си пуснете мача пак, ще видите, че те през центъра мноого рядко минаваха с хоризонтални пасове. Просто Иличич се връщаше към центъра да поеме с гръб и разпределяше, а Сапата се изтегляше всеки път към Калабрия и навлизаше от там към наказателното, където вече търсеше остър пас. Кастиехо и Леао не се постараха достатъчно да помагат на Тео и Калабрия, които издъхваха. Което е грешка на Пиоли и му я казах още по време на мача.
Отделно, само споменавам, че Диаз и Златан ти взеха мача с Каляри. А Диаз бе изолиран не второто, а след дузпата, защото ония се прибраха. Така че много неща зависят и от решението за Мейте.
Хубавото на Пиоли е, че не повтаря грешки и обикновено смените му са сходни с нашите мисли. Което бе рядкост с предните треньори, които се опитваха да измислят всичко, но е и да стъпят на здрава логика.