Мнение
от gospodinov » 24 май 2023, 14:53
Ясно е, че миналата година бяхме в трудна ситуация със смяната на собствеността и нямаше време да се мисли в спортно-технически план лятото - не се знаеше бюджета, имаше смени в ръководството, до последно не се знаеше какво се случва с Малдини и Масара.
Сега мисля, че ако успеем да се класираме за трета поредна година в ШЛ, това трябва да ни бъде приоритет номер 1 - да вземем основните играчи максимално рано и да имаме време да сработим отбора и ако нещо не пасва да коригираме преди старта на сезона, а не да преговаряме 3 месеца за играчи, които още от първите мачове се видя, че не са добре вписани в отбора.
Ако вземем Спортиело, мисля, че си решаваме проблемите с вратарски пост.
В защита тук със сигурност трябва да се мисли за ляв резервен бек и десен бек може би и титуляр. Играчи от рода на Павард и Паризи биха били отлични попълнения, но не мисля, че ще успеем да ги вземем и двамата. Може би Саша Бойе от Галатасарай или Бакуне от младежите.
Лично аз съм доста притеснен за защитата - Габи може би ще напусне, Калюлю, Кяер и Томори не впечатлиха. Само Чиау показа потенциал. Мисля си, че трябва поне още едно попълнение в средата ако Габиа и някой от Томори, Кяер или Калюлю си тръгнат. Един Н'Дика от Франкфурт, Де Вен от Волфсбург или един млад играч като Скалвини биха бил отлични избори. Също и Симич от младежите. Евентуално Юмтити от Лече.
В средата какво да кажа - тук също сме доста зле - Тонали и Бенасер са добър тандем, но по-скоро ни трябва по-силен физически играч - Лофтус-Чик, Милинкович-Савич, Ренато Санчес, Флорентино Луис, Фратези, Верати напуска ПСЖ, Ауар, Езекиел Паласиос от Леверкузен...и със сигурност да продължим да развиваме Побега и Сталмах от младежите( един от интелигентните играчи)
По-крилата ясно - Месиаш е пътник, Ребич също, Саелемакерс е по-скоро резерва така, че тук също трябва да се търси нещо - Адама Траоре, Дзаниоло, Зиеш, Пулишич, Асенсио, Нелсон, Кудус от Аякс, Диаби от Леверкузен. Лично аз бих предпочел Кулушевски.
Ако вземем Камада и Брахим остане, тук сме може би ок. Евентуално Балданзи от Емполи
Нападението - общо взето едно от най-слабите ни звена този сезон - Жиру остава, но няма да може да бъде постоянно на линия, трябва ни играч силен физически, които да може да отваря пространства за Леао - Окафор, Тюрам, Сантиаго Хименез, Коло Муани, Джонатан Давид, Икари, Хойлунд, Фирмино, Мората, Армандо Броха. Като по-скоро може би ще дойде по-млад играч, по-евтин и с потенциал.
Трети нападател - Диа от Салернитана, евентуално Опенда (малко е по-нисък и още един белгиец май не ; ) ) , Баголун като резерви, въпреки, че предпочитам Куенка, Траоре и Ел Хилари от младежите . Дано не вземем играчи като Арнаутович или Скамака.
Да не слагаме каручката пред магарето, защото трябва да си свършим работата, но нещо такова си го представям с много условности разбира се.
------------------------------------------------------Менян(Спортиело)----------------------------------------------------------
------Калабрия(Бойе?)-------Павар(Чиау/Симич)------Томори (Н'Дика/Де Вен/Скалвини)-----Тео(Паризи?)---
----------------------------Тонали(Бенасер/Лофтус-Чийк)----Милинкович-Савич(Побега/Сталмах)-------
-----Траоре/Нелсон/Дзаниоло----------------Камада(Брахим)-----------Леао(Окафор)-------------------------
------------------------------------Жиру(Давид?/Хименез?/Окафор?/Диа/ Траоре/Куенка)------------------------