Нов стадион за Милано

Потребителски аватар
Capolavoro
Site Admin
Мнения: 2830
Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
Has thanked: 622 times
Been thanked: 428 times

Re: Нов стадион за Милано

Мнение от Capolavoro » 16 сеп 2020, 22:25

Разглеждам инвестицията в стадиона като сума Х. Приходите от Милан са У, а тези от Интер са Z.Приемаме, че Z и У ще отиват първите години в покриване на Х и чак след това ще изчисляваме печалби.

Махайки приходи Z (уплътнени две седмици от месеца с мачове, артикули в синьо, спонсорски договори) ще намалим с 50% приходите.

Дори в дългосрочен план, когаго вече започнем да печелим и съответно да делим, пак е по-изгодно да сме двата клуба заедно. Интер ще генерира спонсори, които ние няма, ще генерира билети и артикули, които ние няма, ще има кетъринг, който Милан няма да генерира в домакинските седмици на Интер, с това на практика ще се покрива поддръжката на стадиона.

Ще сме ощетени при евентуални концерти, когато приходите се делят, но махайки гореспоменатите ползи, голям процент от концертите ще отиват за компенсация на пропуснатите пари от Интер.

От друга страна, дори да сме сами, Интер никога няма да позволят всички концерти да са на новия наш стадион, ще искат поне равно разпределяне на събитията, което пак свежда нещата до една и съща печалба, независимо на колко стадиона играем.

Съвместен проект = по-бързо избиване и по-бърз старт на печалбите.
Изображение

Потребителски аватар
cuorerossonero
Forum moderator
Мнения: 3155
Регистриран: 04 юни 2018, 15:23
Has thanked: 113 times
Been thanked: 938 times

Re: Нов стадион за Милано

Мнение от cuorerossonero » 16 сеп 2020, 22:41

Абе в уравнението ти има три неизвестни, а в същото време смяташ краен резултат без да имаш нито една ясна цифра, но както и да е. :D
Не звучи лошо, съгласих се. :D
#juveMerda!

Отговори