Гатузо: Малкото голове не ме притесняват

Гатузо: Малкото голове не ме притесняват

“От 4-5 мача Родригез показва все по-добри игри. Обработва топката доста добре. Очаквам от него повече във фаза атака, където трябва да работи повече с Джак и Чалха”.

„Чалханоолу е играч, който може да играе <<ала Пирло>>. Има страхотен шут, може да бутне вратата. Може да прави много неща, според мен Сусо също може да играе като полузащитник. За съжаление сега нямаме възможност да експериментираме, защото сме в битката за нашите цели”.

„Трябва да играем като отбор. Работим за подобряване на завършващите детайли”.

„Торино играе много силно по крилата, има качествена атака, а също така е опасен при ударите от дистанция. Играе силно на контри, затваря се добре и след това атакува скоростно. Не е отбор, който владее топката много”.

„Миналия мач Калинич направи някои движения като голям нападател, но не успяхме да му подадем достатъчно добре. Той се движи прекрасно, вярно е, че головете са фундаментални, но през последните мачове е освиркван незаслужено според мен. От както имахме малък проблем, той се раздава на терена като истински професионалист”.

„Локатели ми харесва колко е сериозен и как се влага. Винаги тренира на максимума. Не е случайно неговото вписване в неделя. Демонстрира, че притежава качества и ми хареса много”.

"Винаги очаквам отборна игра, колектив, никога не говоря за отделни единици. Не искам да чувам, че отборът е уморен, в неделя владеехме добре терена. Утре не трябва да се предаваме. Не ни харесват последните мачове, но не трябва да се предаваме. Нужно е постоянство и да не се задоволяваме с постигнатото”.

„В атака се нуждаем от щипка късмет”.

17.04.2018