Бонучи: Милан вече е по-добър отбор (интервю)

Бонучи: Милан вече е по-добър отбор (интервю)

„В Европа станахме свидетели на богата на емоции седмица – заяви Бонучи в предването "Tiki Taka" – много съм доволен за Рома и съжалявам за Ювентус, защото успя да вкара три гола на Бернабеу, а това не се случва всеки ден. След това последва този дискусионен момент, но бианконерите демонстрираха, че са на високо ниво. Футболът е игра на отделни епизоди, които могат да се случат. Дали си казах "пак, че не бях там при дузпата? Да, мина ми през ума, защото едва ли щях да сдържа инстинктите си”.

Фен клуб Милан България

Инстинкт като този на Донарума при спасяването срещу Милик? „За нас беше важна точката вчера и реагирах на спасяването на Джиджо по същия начин, както щях да реагирам, ако бях вкарал гол, защото това спасяване имаше тежестта на вкаран гол. Щастливец съм, че имах за съотборник Буфон, който е най-добрият в историята на футбола и сега играя с Джиджо, който може да стане един от най-добрите. Трябва да остане спокоен, да не усеща напрежение, защото само така се расте”.

Кое беше по-впечатляващо, задната ножица на Роналдо или спасяването на Донарума? „Това бяха два огромни момента, в които се видя много техника”.

„Милан расте, имахме трудности през първите месеци, но сега започнахме да лазим напред. Най-трудният момент бяха първите месеци, когато не осъзнавахме къде бъркаме и не подобрявахме играта, след това, за щастие, израснахме и започнахме да се изкачваме в класирането, което ни коства много сили. Не сме очаквали резултатите от втория полусезон да ни отредят третото място, но се надявахме. Това означава, че ставаме все по-добър отбор и подобряваме класата си”.

„Както винаги съм казвал, защитата не е изградена само от четири защитника, нужно е да говорим за фаза защита. Защото, когато нападателят е на 20 метра от нас защитниците, разстоянието се намалява, а това улеснява нашата задача. Това е заслуга на Гатузо, който ни вдъхнови с този начин на защита и търсене на празните пространства. Това ни позволи да сме на трето място в класирането през втория полусезон”.

„Винаги съм се раздавал, във всеки един момент. Допусках грешки, но правих и хубави неща, вярвам че успях да внеса опит в групата от млади играчи, която имаме. Доволен съм, че съм капитан на този отбор”.

„Торино показва страхотна игра, вече е отбор, играе хубав футбол и трябва да внимаваме. Все пак сме задължени да търсим победата”.

17.04.2018