Еранио: В Удине ми се искаше да видя Кутроне

Еранио: В Удине ми се искаше да видя Кутроне

Бившият полузащитник на Милан и Дженоа, Стефано Еранио, даде ексклузивно интервю за сайта „МиланНюз”.

„Смятам, че Конте, заедно с Анчелоти, Моуриньо и Клоп са сред най-добрите треньори в момента. Много отбори биха искали Конте, но не е коректно спрямо Гатузо да се споменават имена. Ръководството е длъжно да подаде ръка на треньора и да му помогне да се реализира. Играчите също трябва да разберат, че треньор през следващия сезон ще бъде Гатузо, който се опитва да изведе отбора от трудния модел. Според мен всички в отбора трябва да вярват на треньора”.

„Жалко за Милан, че не успя да си тръгне с трите точки от Удине, но червеният картон затрудни отбора. Видях сплотен екип, който може да е доволен от представянето си. Гатузо има отбор, който тича, а не се разхожда както преди”.

„Рино трябва да е наистина добър, за да успее да намери нападателя, който е способен да даде най-ефективно представяне в дългосрочен план. В Удине много от нас се надявахме да видим на терена Кутроне за няколко минути. Патрик е играчът в най-добра форма, въпреки че Калинич и Силва също са част от отбора и е честно да получат шанс за изява и доверие”.

„В защита ще е трудно Милан да повтори това, което направи по времето на Капело. Отборът е в добър момент, но всеки път се подарява по някой шанс на съперника, а това в моя Милан не се случваше. Все пак това е правилният път, Бонучи подобрява играта си. Гатузо успя да намери правилната линия и сега я следва”.

08.02.2018