Мирабели: Консултирахме лятното меркато с ...

Мирабели: Консултирахме лятното меркато с ...

Милан прилвече 11 нови футболисти през лятото на 2017-та. "Гадзета дело Спорт" се свърза с Масимилиано Мирабели, който обясни действията на ръководството през първите месеци начело на клуба.

"За мен няма да има зимна ваканция. Да го кажем така, работя постоянно, но по различни задачи. В края на тази седмица, например, ще изгледам няколко мача в Германия, но тук не говорим за меркато. Входящи трансфери през януари няма да правим. Може да има няколко изходящи, но няма да са много. Имената са тези, които се пишат в пресата. Имаме по-конкретен интерес към Густаво Гомес от Бока".

"Дали търсим заместник на Кесие? Има резон, но ще ви попитам така: след като сме взели 11 нови, дали можем да сме сигурни че 12-ти нов е най-правилното решение? През лятото направихме важни трансфери, но не изпитвам носталгия, всичко с времето си. Към днешна дата смятам, че всичко необходимо е на Миланело. Например Монтоливо. Нашата цел е да извлечем максимума от сегашния състав".

"През лятото не платихме прекалено много за никого. Ще го кажа по друг начин, ако утре пуснем в продажба някой от новите, със сигурност ще сме на печалба. Имаме солидна група, която ни дава сигурност за бъдещето. Няма нито един, който да е разочаровал с представянето си. Забравяте една съществена подробност, ние правим нашия анализ на база новопривлечени играчи, но броим и тези с които преподписахме. Например Донарума, Сусо, Кутроне, Калабрия, Плицари".

"През лятото консултирахме всички наши действия с Монтела. Все още пазя неговите ентусиазирани смс-и по време на преговорите за Бонучи. Съжалявам как се развиха нещата, ако всичко беше по предварителния план, отборът сега щеше да е в зона шампионска лига, а Монтела на поста си".

"Гатузо? Имахме нужда да дадем сериозен сигнал на младите, да усетят Днк-то на росонерите. Рино бе нашият избор, точка. Това не беше импровизирано решение, поемам отговорността и за момента съм доволен от избора ни".

13.01.2018