Бака: Натъкнах се на много изненади в Милан

Бака: Натъкнах се на много изненади в Милан

Бившият нападател на Милан Карлос Бака продължава да следи случващото се в клуба. Той смята, че "росонерите" продължават да живеят в миналото, вместо да обърнат по-сериозно внимание на проблемите в настоящето.

"Не смятам, че престоят ми в Милан е бил лош момент от кариерата ми. Но това не бе онзи Милан, който всички помнят от миналото. Не може да живееш само с великата си история. Милан не е в добро състояние от доста години. Признавам, че отидох там заради историята на клуба, но се натъкнах на много изненади", сподели Бака.

Наскоро Милан замени на треньорския пост Винченцо Монтела с Дженаро Гатузо, но на този етап и това изглежда не дава желаните резултати.

"В клуба търсят някакво решение, но изглежда така и не могат да го открият. Първо решиха, че проблемът е в треньора и го смениха. След това се оказа, че проблемът са играчите и привлякоха куп нови. Накрая дори смениха директорите, но като че ли и това не помага. Смятам, че футбола е на периоди и доказателство за това са Ювентус и Наполи, които доминират в последните години, докато Милан продължава да живее в историята", допълни колумбиецът.

В момента нападателят носи екипа на испанския Виляреал и твърди, че се чувства прекрасно там.

"Испанският футбол ми пасва отлично. Тук имам повече свобода. В Италия се залага много на тактиката. Налага се да правиш едни и същи движения както в тренировките, така и в мачовете. Тук треньорът ми позволява сам да чета играта и да минавам отляво, отдясно, дори да се връщам по-назад. Мога да правя това, което е нужно на отбора в момента", завърши Бака.

10.01.2018
Спортал.БГ