Фасоне: Нека не правим погребения предварително

Фасоне: Нека не правим погребения предварително

Медиите в Италия очакват Милан да удари на камък в преговорите на УЕФА за сключване на доброволно споразумение. Ето и коментара на генералния директор на „росонерите”, доктор Марко Фасоне:

„Изненадани сме да прочетем тези новини. От вестниците става ясно, че УЕФА вече е взела своето решение, а срещата им ще бъде утре. Имам голямо уважение към председателя на комисията, но от това което чета във вестниците, вече е изтекла информация. УЕФА поиска от нас някои неща, които са невъзможни за удовлетворяване, не само за нас, но за всеки друг клуб. Ние представихме на УЕФА много подробни документи. Милан демонстрира желание да приеме каквото и да било решение. В най-лошия случай, ще обсъдим друго споразумение, така че не е нужно да правим погребения предварително”.

„Имам увереност, че решението ще бъде взето добросъвестно и вярваме, че то все още не е взето, противно на спекулациите. От няколко месеца работя по доброволното споразумение. Ако не получим положителен отговор, ще е необходимо да разберем кои клубове всъщност могат да се възползват от него”.

„Заемът ни е с падеж октомври 2018, но ние смятаме до пролетта да сме го изчистили”.

„През летния трансферен прозорец направихме 1-2 грешки. Опитахме да ги коригираме, но съм убеден че меркатото бе добро. Който не се представя спрямо очакванията, съвсем скоро ще се върне на познатото си ниво”.

07.12.2017