Костакурта: При Саки не гъквахме, а Капело ...

Костакурта: При Саки не гъквахме, а Капело ...

Бившият защитник на „росонерите“ и настоящ коментатор за „Скай Спорт“, Алесандро Костакурта коментира Леонардо Бонучи. „Мисля, че неговото наказание му се отрази добре, защото осъзна че не е чак толкова незаменим за отбора. Това е парадокс, защото в действителност е от полза. Той прие представянето си като мисия, а всъщност просто трябваше да играе добре. Фактът, че без него отборът се справи добре, може би премахна тази надменност, с която посрещна първите си мачове с екипа на Милан“.

Легендарният Били разкри и любопитен момент от съблекалнята на отбора. "Когато начело на отбора беше Саки в съблекалнята дори не дишахме, не знам, може би беше прекалена концентрация. Капело, обаче, когато излизаше от тунела трябваше винаги да е зад номер 8. Понякога се шегувахме, когато бяхме по-напред в класирането, и все някой заставаше зад осмицата, който в повечето случаи беше Марсел Десаи. Тогава получавахме по един шут отзад, защото той трябваше да бъде зад него".

Костакурта изрази възхищението си от отказалия се наскоро Андреа Пирло. "Няма друг изпълнител на преки свободни удари като Пирло. И други играчи се справят добре, но като Андреа никой".

11.11.2017