Ето какви са сценариите за бъдещето на Милан

Ето какви са сценариите за бъдещето на Милан

Марко Фасоне прекара три часа в Нион на среща с УЕФА. 180 минути, през които се е обсъждала финансовата стабилност на Милан. В лагера на "росонерите" цари умерен оптимизъм. Както се очакваше, "Дявола" не получи положителен отговор, но не получи и отрицателен. Очаква се до края на тази календарна година УЕФА да излезе с ясна позиция относно евентуално доброволно споразумение между клуба и футболната централа.

Пред седем членна комисия на УЕФА, сред които и бившият белгийски премиер Ив Льотерм, Фасоне представи четири годишен бизнес план. Целта е ясна: балансиран бюджет през 2021 година. Ако това се постигне, в "Каза Милан" ще избегнат ограниченията на финансовия феърплей и ще успеят да преследват своите високи цели.

Независимо от отговора има няколко очаквани сценарии. В случай на одобрение на финансовия план на Милан, "росонерите" няма да бъдат ограничени по време на меркатото, нито в броя състезатели за евентуално участие в клубните турнири.

В случай на негативен развой, ще се подпише споразумение за сетълмент, което на разбираем език означава, че Милан и УЕФА ще координират всяка една стъпка, година след година, докато се постигне уравновесен финансов баланс. Част от санкциите може да бъдат забрана за входящи трансфери и ограничаване на картотекираните играчи в Лига Европа или шампионска лига (както се случи с Интер и Рома преди време).

При "Дявола" има вяра, но всички остават в очакване на крайното решение.

10.11.2017