Еранио: Във футбола се броят точките (интервю)

Еранио: Във футбола се броят точките (интервю)

Милан записа убедителна победа над Сасуоло в последния мач от 12-ти кръг на Серия „А”. Ето как коментира представянето на „росонерите” бившият играч Стефано Еранио.

„След толкова приказки и напрежение върху треньора, беше редно отборът да се върне на победния път. От техническа гледна точка няма база за сравнение между двата отбора, надявам се че победата ще даде спокойствие и увереност, дано не бъде изолиран случай. Треньорът се опитва да даде максимума от себе си, но е нужен синхрон с ръководството. Монтела опитва всичко, но в крайна сметка единствено точките могат да му помогнат”.

„Милан изпитваше големи затруднения да вкара гол. За съжаление често изпитваше затруднения и да организират атаките си. Вчера пред Калинич се откри чудесна възможност да открие резултата, малко преди гола на Романьоли. Нужна е по-голяма концентрация. Нормално е след победа да се тренира с по-голяма увереност, във футбола само резултатите се броят”.

„Когато си осми или седми в класирането, е нормално след всеки един мач да се дискутира бъдещето ти. Освен ако не направи серия от победи, работата на Монтела винаги ще е под въпрос. Имаше лошия късмет да загуби Бонавентура и Конти, играчи които могат да правят разликата”.

„Честно казано не очаквах отборът да започне с подобен хендикап, но вярвам че има време за наваксване, не е нужно подобно напрежение. Монтела опитва най-доброто от себе си, но в крайна сметка само резултатите могат да са му от полза. Например Интер извади голям късмет през първите кръгове, успя да намери правилния път”.

„Бонучи трябва да намери спокойствието си. Знае, че струваше много на клуба, но също така че може повече. Вчера игра по-добре, но има още какво да се желае, за да стане лидер в Милан. Често го виждам не достатъчно сигурен. Всички могат повече, мнозина от момчетата не са демонстрирали истинските си качества, но ще го сторят”.

06.11.2017