Монтела: В Неапол аз ще бъда треньорът на Милан

Монтела: В Неапол аз ще бъда треньорът на Милан

Винченцо Монтела даде обичайното интервю преди двубой на Милан. Ето и част от най-интересните теми, които коментира наставникът на „росонерите“:

„В Неапол ще бъда аз треньорът на Милан. Защо да не бъда? Утре ще победим както победихме във Верона. Имам действащ договор и се чувствам част от този проект, и съм убеден, че ще успея да го докарам до успех“.

„Утре момчетата трябва да играят за Милан, а не за мен. Аз не мисля за бъдещето. Докато чета вестниците се смея. Мислите са ми насочени единствено към терена, не мисля за друго“.

„Казвате ми, че играчите нямат очите на тигър? Не знам на какви телевизори гледате, но аз имам HD (смее се). Нормално е понякога да има разочарование, защото за момента не успяваме да изпълним целите си, но на терена виждам желание и стремеж това да се случи“.

„В момента всички отбори са силни, но не мисля че могат да продължат така вечно. Важното е ние да побеждаваме и когато нашите конкуренти бъркат, разликата ще се съкрати. Все още смятам за възможно да се класираме в четворката”.

„Родригез може да се справя чудесно и като трети централен в лявата зона, защото често се озовава в ролята на краен бранител. Добре играе и като пети халф, но не е толкова динамичен. В зависимост от развоя на двубоите го използвам на различни позиции“.

„Чалханоолу е чувствителен, но притежава невероятни технически качества. Нуждае се от още малко време, но той е положителен и това ми стига. Убеден съм, че ще експлодира съвсем скоро“.

„Отборът притежава страхотни качества, но все още не успяваме да уловим правилния момент по време на мач. Натрупахме достатъчно двубои. Ако мачът тръгне добре бихме могли да победим всеки, в противен случай изпитваме затруднения. Нужно е да растем в много аспекти, но това е част от моя анализ“.

„Борини не ме изненадва, беше закупен именно защото може да бъде използван на много позиции. Винаги тренира на максимума, той е положително момче и успешен трансфер“.

04.11.2017