Бонучи: Трябва да се завърнем в шампионска лига

Бонучи: Трябва да се завърнем в шампионска лига

Леонардо Бонучи даде обширно интервю за "Tencent Sports" ден преди дербито на Милано. Ето какво заяви капитанът на "росонерите":

"Проектът на Милан е причината, която ме накара да избера това предизвикателство. Знаех, че ни очакват трудности, но исках да се докажа и отново да бъда тема за разговор. Трудностите ще бъдат много, но целта е да се подобряваме и да даваме максимума, на който сме способни. Имаме много работа, както в шампионата, така и в Лига Европа. Цел минимум пред нас е завръщане в шампионска лига. Трябва да играем в този турнир всяка година".

Италианският национал направи сравнение между престоя му в Торино и този в Милано: "В Торино прекарах седем години, а в Милано две, но бях млад и сам. Откакто имам семейство приоритетите ми се промениха, но все пак за момента Торино остава моят фаворит".

"За Сан Сиро може да се говори много, това е историята на футбола, най-важният стадион в Италия. Всеки път, когато влизаш на Сан Сиро изпитваш страхопочитания. За щастие, сега при излизането ми на терена публиката е на моя страна, а това ме зарежда допълнително. Тифозите на Сан Сиро ни помагат в трудните моменти и ни доставят двойно удовлетворение при победите".

Бонучи сподели и очакванията си за предстоящия Мондиал в Русия: "Трябва да се класираме. През ноември ни предстои труден плейоф, два мача, от които зависи целият проект. Не се играе лесно с подобно напрежение, но ние сме Италия и сме задължени да се класираме. След като го постигнем ще можем да мечтаем без да си поставяме граници".

15.10.2017
Милан клуб България