Коловати: Бонучи не е Барези, а дербито ...

Коловати: Бонучи не е Барези, а дербито ...

Редакцията на "Milannews" се свърза с Фулвио Коловати. Бившият играч на Милан коментира моментната ситуация в клуба.

"Честно казано не съм очаквал Милан да има три загуби в първите седем кръга на шампионата. Трудностите са нормални, защото досега не съм виждал толкова промени в даден отбор за едно лято. Футболът е колективен спорт, а не индивидуален. Очевидно е, че е нужна интеграция, така че очаквах трудности, но не чак толкова много, с множество дефанзивни проблеми и затруднения в средата на терена".

"Не мисля, че проблемът на Милан е физически. Кондиционният треньор беше изкупителната жертва. Когато нещата не се случват по най-добрия начин винаги се търси виновник, но тези действията бяха по-скоро за отклоняване на вниманието. Сякаш Милан искаше да експериментира повече от необходимото, в крайна сметка качествените играчи вече бяха в състава. Например Сусо и Бонавентура ми харесват много, но с привличането на новите се налага да стоят на пейката. За мен има някаква грешка. Отборите се изграждат като се използват най-добрите за гръбнак, а не с цялостна подмяна".

"Бонучи не е Барези. Мисля си, че му се гласува прекалено голяма отговорност и важност. Бих го определил за полезен играч, бих го пускал титуляр, но в никакъв случай не бих преувеличавал качествата му. В момента всички очи са вперени в него. Сякаш трябва да е защитник и Пирло едновременно. Защитникът трябва, преди всичко, да играе в защита, а реджиста трябва да е Билия".

"След седмица на дербито с Интер, ако играят Сусо и Бонавентура, "росонерите" имат голям шанс".

"От мача с Интер зависи бъдещето на Монтела. Не смятам, че тази пауза беше удачна за смяна на треньора. Който и да бъде негов заместник няма магическа пръчица, за да систематизира нещата за толкова кратко време. Вярвам, че Монтела може да се справи с тази задача".

08.10.2017
Милан България