Фасоне: От Китай очакваме 100 млн. приходи

Фасоне: От Китай очакваме 100 млн. приходи

Финансовата революция в Милан е съгласувана с УЕФА и акционерите на клуба не трябва да се притесняват. Това обясни изпълнителният директор Марко Фасоне в интервю за Corriere dello Sport. “Росонерите” хвърлиха над 200 млн. евро за трансфери и веднага бяха разкритикувани, че не спазват правилата на Финансовия феърплей и заради големите си заеми рискуват да изпаднат в несъстоятелност. Фасоне разкри какъв е планът:

“Още през май бяхме привикани от УЕФА и показахме нашия план - коментира шефът. - Ще се срещнем пак през ноември и се надяваме всичко да бъде наред. Ще имаме и ограничения от УЕФА. Ние обаче сме оптимисти, че с очакваните приходи ще се издължим. За тази цел много разчитаме на пазара в Китай. Абсолютният лидер тук Манчестър Юнайтед прави по 25 млн. евро на година само от този пазар. Планираме да спечелим от там до 60-70-100 млн. евро през идните години. Финансовият ни план върви ръка за ръка със спортния. Целта ни е място в Шампионската лига. След това ще продължим да се развиваме, за да печелим пак”.

Фасоне обаче е наясно, че може би не всичко ще протече по начертания път. “Евентуален провал с ШЛ няма да е драма - спокоен е той. - Пред УЕФА представих и планове, в които не е включено евентуалното ни участие във въпросния турнир, което означава с 40 млн. евро по-малко приходи. Дори да сме само в Лига Европа, няма да спрем с трансферите. Все пак не крия, че акционерите поискаха от нас да се завърнем в най-престижната надпревара. През настоящата година собственикът се съгласи на големи финансови загуби, които обаче ще бъдат покрити с увеличение на капитала в следващия бюджет. А и успяхме да вземем 11 футболисти. През 2018 г. няма да се налага да изграждаме нов тим. Идеята е да привлечем само 2-3 състезатели, за да вдигнем нивото си там, където е необходимо. Ще проведем добра трансферна кампания дори и без продажби.”

12.09.2017
Радослав Стойков, Спортал