Фен към Спалети: Синът ми няма да ти прости

Фен към Спалети: Синът ми няма да ти прости

Един от множеството тифози на Милан, които бяха късно снощи на "Сан Сиро" при тежката загуба с 1:4 от Рома, написа открито писмо до треньора на гостите Лучано Спалети. Фенът е недоволен, че не бе пуснат в игра Франческо Тоти, а в 85-ата минута се появи Бурно Перес при 3:1 за гостите, които в следващите минути дори вкараха четвърти гол от дузпа, която бе изпълнена от Даниеле де Роси, а можеше да бъде реализирана от легендата.

"Скъпи Лучано, ще се обърна към теб на ти, въпреки че не се познаваме, но са ме възпитавали, че се прави така между мъжете. Пиша ти, тъй като се почувствах зле. Дори, мога да кажа, че съм ти бесен. Аз съм на 37 години, а когато бях дете исках да стана футболист, като Роберто Баджо, Габриел Батистута, Алесандро Дел Пиеро и Франческо Тоти. Не съм от Рим, не съм фен на Рома, но обичам футбола. Обичам романтиката в тази игра, ако не беше така, щях да следя шах, а не футбол.

Баджо, Батистута, Дел Пиеро вече прекратиха кариерата си, но Тоти все още не е. Ще го стори след няколко дни, а това ще ме накара да се чувства по-зле и по-възрастен.

Вчера бях на "Сан Сиро", за да го поздравя за последно, за да може да кажа на сина ми: "Знай, това е Тоти, когато бях на твоите години, го гледах как играе, днес го гледаш и ти". Водехте 3:1, оставаха 5-6 минути до края, всички на трибуните бяхме готови да го аплодираме. Знаеш ли, нямаше да бъде един обикновен аплодисмент. Това щеше да бъде начина на три генерации фенове да му благодарим за всичките емоции, които ни подари през годините.

Разбирам, че ти трябва да водиш цял отбор. Рома не е Тоти, бла, бла, бла. Това, което не разбирам, за един треньор на голям отбор, какъвто са"джалоросите", това е тотално неуважение, но не само към Франческо, ами и към обикновените тифози, като мен, които искаха да поздравят за последно Франческо. Пропусна една голяма възможност, направи така, че да я пропусна аз, синът ми, баща ми и Франческо", пише фенът на Милан.

08.05.2017
Спортал